Julkaistu 
Linda Halonen

Lasten kulma: Ässäkokkikurssilla harjoiteltiin kokkaamista ja leipomista – "Joskus sattuu kommelluksia"

Inka (vas.) ja Aada Lipponen saivat koristella ranskalaisen karkkikaupan mutakakun. Linda Halonen Inka (vas.) ja Aada Lipponen saivat koristella ranskalaisen karkkikaupan mutakakun.

Kirkkokadun koulun kotitalousluokassa tuoksuu herkulliselta. Fantastiset pikasämpylät ovat juuri menossa uuniin, kalakeitto porisee liedellä, ranskalaisen karkkikaupan mutakakku jäähtyy pöydällä, kauralastujen taikinan voi sulaa liedellä ja dippivihannekset tehotahnan kera odottelevat syöjiään. Meneillään on Ässäkokkikurssi, jonka järjestävät Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ja Pohjois-Karjalan Martat.

Kaikkien osallistujien mielestä kurssilla on ollut hauskaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– On kivaa oppia leipomaan ja kokkaamaan uusia juttuja. Olen oppinut tänään käyttämään uunia, Eevi Savolainen, 9, iloitsee.

Hän kertoo valmistavansa perheelleen kunnon ruokaa usein. Kurssilla hän kokkasi lohikeittoa, joka teki vaikutuksen.

11-vuotias Veera Väänänen taas tuumaa pitävänsä leipomisesta pikkuisen enemmän kuin ruoanlaitosta. Hän leipoo vanhempiensa kanssa usein viikonloppuisin ja vapaapäivinä. Noora Savolainenkin, 11, muistelee leiponeensa paljon varsinkin jouluna.

– Joskus sattuu kommelluksia, hän paljastaa.

Ässäkokkikurssit ovat olleet suosittuja. Esimerkiksi Joensuussa kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan, mutta Nurmeksessa osallistujia oli vain viisi. Se ei kuitenkaan harmita ketään. Inka Lipposen, 8, mielestä on mukavaa, että kaikki ehtivät kokeilla ainakin kahta reseptiä. Tämä oli hänen ensimmäinen kertansa, kun hän pääsi leipomaan oikeasti itse, eikä vain auttamaan jotakuta.

– Teen yleensä vain salaatin, hän kertoo.

Isosisko Aada Lipposelle, 11, keittiössä häärääminen on tutumpaa.

– Leivon kookospalloja aina, kun jääkaapista löytyy voita, hän hymyilee.

Sisarukset aikovat kokeilla Ässäkokkikoulusta mukaan saatavia reseptejä ollessaan kahdestaan kotona.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...