Julkaistu 
Tuire Haverinen

"Kolmenkympin kriisi" ja isompi pakastin – marjastushulluus valtasi Laura Siivolan ja Miia Rautiaisen

Marjastusinnostus on herättänyt Laura Siivolassa (vas.) ja Miia Rautiaisessa välillä malttamattomuuttakin, kun marjat eivät ole tahtoneet kypsyä keräystahdin mukana. Tuire Haverinen Marjastusinnostus on herättänyt Laura Siivolassa (vas.) ja Miia Rautiaisessa välillä malttamattomuuttakin, kun marjat eivät ole tahtoneet kypsyä keräystahdin mukana.

– Kun löytää hyvän mättään, siinä pyörii vain ympäri. Ajantaju katoaa, ja tulee hulluus. Ei osaa lopettaa, kun vain ajattelee, että otan vielä tuosta ja tuosta, Laura Siivola kuvailee.

Siivolan ja hänen ystävänsä Miia Rautiaisen tänä kesänä vallannut hulluus on marjastus. Metsässä ja lakkasoilla on vietetty parhaillaan tunteja, kun naiset ovat edenneet mättäältä mättäälle sankojensa ja poimureidensa kanssa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Liekö tämä ”kolmenkympin kriisi”, kun pitää itse marjat kerätä, Rautiainen naurahtaa.

– Miiallahan tämä meni niin vakavaksi, että hän osti isomman pakastimen. Ei enää riittänyt sadan litran pakastin, Siivola hymyilee.

Rautiainen ja Siivola kertovat huomanneensa, että myös moni muukin on innostunut nyt marjastuksesta. Yhdeksi syyksi he arvelevat koronavirusta, joka on muutenkin innostanut ihmisiä luontoon. Toisena syynä on todennäköisesti se, että tänä vuonna marjasadot ovat hyviä.

– Lakkaa oli aivan kultaisena. On tosi mukavaa, kun marjaa on paljon, ja se on innostanut ihmisiä, Siivola sanoo.

Kun marjat on itse kerätty, niitä arvostaakin naisten mukaan aivan eri tavalla kuin aiemmin. Mustikkapiirakankin leipominen tuntuu aivan erilaiselta. Samanlaista arvostusta ja metsään lähtemisen hyötyjä Siivola haluaa antaa omallekin lapselleen.

– Kun tätä tämänikäisenä osaa arvostaa ja kaipaa omaan elämäänsä, on kiitollinen vanhemmille, jotka veivät lapsena marjaan. Ensin annettiin viilipurkki täytettäväksi, ja se purkki vain kasvoi vuosi vuodelta, kunnes oli lopulta sanko, Siivola sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...