Julkaistu 
Henri Jokela

Heikot joukkoliikenneyhteydet huolestuttavat – yhteys Nurmeksen ja Kuopion välille avautui

Nurmeksen ja Kuopion välinen linja-autoyhteys toimii taas. Maanantaiaamuna linja-autoon kapusi kymmenisen matkustajaa. Henri Jokela Nurmeksen ja Kuopion välinen linja-autoyhteys toimii taas. Maanantaiaamuna linja-autoon kapusi kymmenisen matkustajaa.

Nurmeksen ja Kuopion välillä on taas linja-autoliikennettä. Linja-autoliikenneyhteys oli maaliskuusta lähtien tauolla koronaviruspandemian vuoksi. Linjaa hoidetaan nyt Pohjois-Savon ely-keskuksen ostoliikenteenä, jota ajaa Pohjolan Matka.

Aiemmin linja oli markkinaehtoinen, jota ajoi Savonlinja. Savonlinjan aluejohtajan Teuvo Punavaaran mukaan yhtiö ei enää jatkanut linjan liikennöimistä sen kannattamattomuuden takia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Matkustajamäärät eivät riittäneet kattamaan kuluja, Punavaara toteaa. 

Pohjolan Matkan toimitusjohtaja Johanna Lehtonen kertoo, että sopimus Nurmeksen ja Kuopion välisestä liikenteestä kestää ensi vuoden kesäkuun alkuun, kouluvuoden loppuun.

– Matkustajia on ollut kohtuullinen määrä, mutta enemmänkin mahtuisi, Lehtonen sanoo.

Pohjois-Savon ely-keskuksen joukkoliikennevastaava Satu Huttunen kertoo, että koska markkinaehtoista liikennettä ei alkanut kesän jälkeen Nurmeksen ja Kuopion välille kuulua, ely-keskuksen oli toimittava nopeasti.

– Se on kuitenkin tärkeä yhteys maakuntien välillä. Toivon mukaan matkustajia on ja liikenne olisi oikeaan tarpeeseen, Huttunen sanoo.

Riverian Nurmeksen yksikön koulutuspäällikkö Rauno Peura pitää heikkoja joukkoliikenneyhteyksiä huolestuttavana opiskelijoiden kannalta. Heikot liikenneyhteydet voivat myös kääntää nuoren hakemaan muualle kouluun kuin Nurmekseen tai Valtimolle.

– Jos opiskelija miettii, hakeutuuko hän Nurmekseen, esteeksi voi muodostua se, millä hän tänne pääsee kulkemaan, Peura pohtii.

Hän miettii, että alaikäisten voi olla hankala kulkea toiselle opiskelupaikkakunnalle.

– Opiskelijalle kulkeminen voi olla myös rahakysymys. Opiskelija-asuntolakin on tarjolla, mutta itse pidän tärkeänä sitä, että jos vain kotoa käsin pystyy käymään opiskelemassa, niin se olisi parempi, sillä kotona huoltajat ovat nuoren turvana, Peura sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...