Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Lääkärin yövastaanotto päättyy Nurmeksessa kahden viikon päästä – tilalle uusi käytäntö

Nurmeksen terveysasemalla ei voi hakeutua enää lääkärin yövastaanotolle 11. syyskuuta alken. Marianne Haverinen Nurmeksen terveysasemalla ei voi hakeutua enää lääkärin yövastaanotolle 11. syyskuuta alken.

Siun soten yhtymähallitus antoi tänään viimeisen sinetin yövastaanoton lakkauttamiselle. Se päätti noudattaa Itä-Suomen aluehallintoviraston (avi) vaatimusta yövastaanoton lakkauttamisesta ja välttyä siten 200 000 euron uhkasakolta. Asia ei etene enää valtuustoon.

Siun sote ei tee valitusta avin uhkasakkovaatimuksesta hallinto-oikeudelle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Hallinto-oikeudessa tuomariston päätös perustuu puhtaasti lainsäädäntöön, eikä meillä olisi ollut mitään mahdollisuuksia pärjätä siinä, perustelee nurmeslainen Siun soten hallituksen puheenjohtaja Matti Kämäräinen (kesk.).

Vaikka Kämäräinen pettynyt onkin, hän laskee luottonsa laadukkaaseen ensihoitoon. Hän kertoo, että Nurmeksessakin otetaan nyt käyttöön muualla maakunnassa toimiva käytäntö, että ensihoito voi tarvittaessa tuoda potilaan Nurmeksen vuodeosastolle odottamaan aamun lääkäriä.

– Sellaisissa tilanteissa, joissa potilas ei pysty kotona olemaan. Lääkityskin voidaan aloittaa osastolla, Kämäräinen avaa.

Positiivista on se, että Siun sote pystyy todennäköisesti purkamaan loppuvuoden yölääkärisopimukset ilman irtisanomisaikaa. Muutoin Siun sote olisi voinut joutua maksamaan tyhjästä.

– Avin kanta on, että kun kyse on lain noudattamisesta, ei tarvitse noudattaa irtisanomisaikaa.

Yövastaanotto päättyy kahden viikon kuluttua perjantaina 11. syyskuuta.

Juttua ja otsikkoa korjattu 28.8. klo 12.10: Yövastaanotto päättyy kahden viikon eikä kolmen viikon päästä.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...