Julkaistu 
Henri Jokela

Kahdesta kylästä Vuoden kylä – Karhunpää ja Kalliojärvi vetävät yhtä köyttä

Kalliojärvi ja Karhunpää on Vuoden kyläpari. Erkki Kuokkanen (vas.), Jaakko Sirkkiä, Ilpo Nevalainen, Maija Hämäläinen, Juho Luostarinen ja Pirkko Kuokkanen iloitsevat tunnustuksesta. Henri Jokela Kalliojärvi ja Karhunpää on Vuoden kyläpari. Erkki Kuokkanen (vas.), Jaakko Sirkkiä, Ilpo Nevalainen, Maija Hämäläinen, Juho Luostarinen ja Pirkko Kuokkanen iloitsevat tunnustuksesta.

Kyläpari Karhunpää–Kalliojärvi on valittu Pohjois-Karjalan vuoden kyläksi. Vuoden kylän palkinto luovutettiin Karhunpään kylätalolla Maakuntapäivän juhlien yhteydessä lauantaina. Karhunpään kyläyhdistyksen puheenjohtaja Ilpo Nevalainen oli palkinnosta iloisesti yllättynyt.

– Vireyttä on varmasti koko maakunnan alueella muissakin kylissä. Valintaan varmasti vaikutti pidemmän ajan saavutukset. Tämä vuosihan on ollut hiljainen, toimintaa ei hirveästi ole ollut, paitsi jotain pientä vipinää ja pieniä talkoita, Nevalainen sanoo vaatimattomasti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kalliojärven kyläyhdistyksen tuore puheenjohtaja Maija Hämäläinen toivoo, että tunnustus lisäisi aktiivisuutta entisestään.

– Kyllä tämä varmasti innostaa ihmisiä, Hämäläinen sanoo.

Nevalainen muistuttaa, että Vuoden kylä -palkinnon saamisen takana vahvassa roolissa ovat Kalliojärven ja Karhunpään kyläyhdistyksen lisäksi olleet Karhunpään Martat ja metsästysseura Karhuveikot sekä kaikki kyläläiset.

– Metsästysseura talkoili kylätalon kuntoon, tosin talkoissa oli kyläläisiä paljon mukana. Se olikin iso voimainponnistus, sillä talo oli todella huonossa kunnossa, Nevalainen sanoo.

Palkintoraati kiittelee, että Karhunpää ja Kalliojärvi ovat perinteisiä kyliä, joissa on perinteistä kylätoimintaa, mutta rohkeutta uudistua, ja yhteishenki on hyvä. Palkintoperusteluissa muistutetaan myös alueen edelläkävijyydestä ympäristöasioissa. Kalliojärven kyläyhdistys on rakentanut kosteikkoja ja kunnostanut vesistöjä. Nevalainen nostaakin ympäristön vaalimisen yhdeksi kyliä ja kyläläisiä yhdistäväksi tekijäksi.

– Olemme maisemakylä, joten ympäristöstä halutaan huolehtia. Olemme kaikki samassa veneessä, kun lähipalveluja on karsittu, Nevalainen sanoo.

Pohjois-Karjalan Vuoden kylä osallistuu valtakunnalliseen Vuoden kylä -kilpailuun, jonka voittaja julistetaan loppuvuodesta.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...