Julkaistu 
Tarja Ollikainen

Koronakevään ylioppilaat saivat lakkinsa Nurmeksessa – "Vastoinkäymisistä on mahdollista selvitä"

Ella Pellikka lauloi Ilosta-kappaleen. Matti Häkkinen Ella Pellikka lauloi Ilosta-kappaleen.

Koronaviruspandemia leimasi vastavalmistuneiden ylioppilaiden ylioppilaskokeita, ja se näkyi myös keväältä loppukesäksi siirretyssä Nurmeksen lukion lakkiaisjuhlassa. Lauantaina Pielis-areenalla järjestetyssä tilaisuudessa jaettiin niin desinfiointiainetta kuin kasvomaskejakin.

Turvavälejä noudatettiin, uudet ylioppilaatkin lakitettiin ja kuvattiin neljässä ryhmässä. Perinteiset yhteislaulut Suvivirsi, Gaudeamus Igitur ja Karjalaisten laulu jäivät yleisöltä laulamatta, mutteivät kuuntelematta: niistä vastasi lukiolaisten kuoro. Koronakevät kuului juhlapuheissa, olivathan Nurmeksen lukion 33 kokelasta suorittaneet ylioppilastutkintonsa keväällä 2020 poikkeuksellisen vaativissa olosuhteissa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lakkiaisjuhla oli kuitenkin ennen kaikkea ilon juhla, ja se vietiin läpi ruotsalaisen Abba-yhtyeen hengessä, sillä uudet ylioppilaat olivat luvanneet penkkariajelunsa kyltissä, että lakkiaisissa soi Abba.

Ylioppilaan puheenvuoron pitäneet Eveliina Oinonen ja Paavo Korhonen toivoivat, ettei tulevien sukupolvien tarvitse kokea yhtä raskasta kirjoituskevättä ja veikkasivat, että vuoden 2020 koronakriisi tuottaa tulevaisuuden ylioppilaskirjoituksiin kysymyksiä useisiinkin eri aineisiin.

Lakkiaisjuhlassa opiskelutovereilleen Ilosta-kappaleen laulanut Ella Pellikka oli tilaisuuden jälkeen helpottunut.

– Olihan se erikoinen ja koskettava tilanne. Laulaminen pelotti enemmän kuin oletin. Kevät oli aika raskas, ja sai hikeä pyyhkiä, Pellikka kertoi.

Nurmeksen lukion rehtori Timo Karppinen kuvaili omassa puheenvuorossaan tuoreiden ylioppilaiden käyneen koronan aiheuttaman poikkeustilan lisäksi läpi muita mullistuksia. Kaksi vuotta sitten pohdittiin tänä keväänä voimaan astunutta korkeakoulujen pääsykoeuudistusta.

– Opintouudistus laittoi psyyken koetukselle. Koronakevät oli toinen koettelemus, sen jälkeen alkoi valjeta, että vastoinkäymisistä on mahdollista selvitä, Karppinen korosti.

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...