Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jokela, Marianne Haverinen

Maakuntapäivä: laulua, muikkuja ja pyöräilyä – veljekset innostuivat jopa runoilemaan (kuvagalleria)

Linduzet ilostutti lauluillaan Tavikosken hierinmyllyllä kävijöitä. Henri Jokela Linduzet ilostutti lauluillaan Tavikosken hierinmyllyllä kävijöitä.

Lauantaina juhlittiin maakuntapäivää pitkin Ylä-Karjalaa.

Valtimon torilla järjestettiin syysmarkkinat, joka veti torille markkinakansaa mukavalla mitalla aamusta alkaen. Markkinoilla paistettuja muikkuja myymässä ollut Uimaharjun Kalakaverin yrittäjä Tiina Koponen kiitteli, että muikut käyvät Valtimolla markkinapäivinä aina kaupaksi.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Monta vuotta ollaan oltu kesäpäivillä mukana, muikkua menee Valtimolla aina. Muikku on kestosuosikki, jota tunnutaan aina kovasti odotettavan. Tänne kun lähdetään, niin pitää ottaa aina isoin pannu mukaan ja kesätyttö auttelemaan, Koponen iloitsee.

Markkinahumun vastapainoksi maakuntapäivän juhlijat pääsivät tutustumaan Tavikosken kohinaan ja vastikään kunnostettuun hierinmyllyyn ja sen ympäristöön Päivä myllyllä -tapahtuman kautta.

Veijo ja Marja-Leena Kortelainen kertovat käyneensä myllyllä aiemminkin, mutta eivät myllyn kunnostamisen jälkeen.

– Töissä ollessa täällä tuli paljonkin käytyä, kun mylly kuului vielä Valtimon kunnan hoitoon. Oikein hyvältähän tämä näyttää, Veijo Kortelainen sanoo.

Maakuntapäivää vietettiin myös Tuohuspirtillä Lipinlahdella.

– Puun alla kasvaa voikukka. Karhu seisoo suolla. Ilves raatoa raataa, mustikka lumeen peittyy. Metsästäjä metsästää sorsaa. Kasvitkin suolta häviää.

Tällaisen luontolorun lipinlahtelaiset veljekset Eetu ja Juuso Kärkkäinen taiteilivat Luovalla lavalla perjantaina Tuohuspirtillä. Kyseessä oli Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen järjestämä tapahtuma, jota on kierrätetty ympäri maakuntaa osana maakuntapäivän etkoja.

Entisen Nurmeksen alueella järjestettiin Luovan lavan lisäksi vain kaksi maakuntapäivän tapahtumaa. Keskiviikkona laulettiin Eläkeliiton Nurmeksen yhdistyksen yhteislaulutilaisuudessa ja torstaina maastopyöräiltiin Raesärkillä.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...