Julkaistu 
Tuire Haverinen

Valtimo lisätty kirjastoauton reitille – Uudistuksen myötä auto siirtyi kahteen vuoroviikoin ajettavaan vuoroon

Kirjastoauto kulkee nyt myös Valtimolle. Henri Jokela Kirjastoauto kulkee nyt myös Valtimolle.

Kirjastoauto on ulottanut reittinsä nyt myös Valtimolle. Sen seurauksena kirjastoauto on samalla siirtynyt kahteen vuoroon. Vuoroviikoin ajetaan aamu- ja iltareitit, kun tähän mennessä kirjastoauto on liikennöinyt yhdessä vuorossa. Uusi vuorojärjestelmä on otettu käyttöön jo tällä viikolla.

– Valtimon haja-asutusalueen liittäminen kirjastoautoreittiin laajentaa auton toiminta-aluetta huomattavasti. Jotta yhden kirjastoautonkuljettajan työpanoksella voidaan tarjota palvelua aiempaa laajemmalle asiakaskunnalle ja alueelle, kirjastoautopalvelua on ollut pakko uudistaa sekä aikataulullisesti että sisällöllisesti, selittää kirjastotoimenjohtaja Kirsi Kärkkäinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi vuorojärjestelmä on tuonut myös uusia kohteita. Aamuviikoilla kirjastoauto käy edelleen Nurmeksen kouluilla ja päiväkodeilla, mutta sen lisäksi auto ajaa myös alueen asumisyksiköihin ja hoitokoteihin.

Iltaviikoilla vuorossa ovat Nurmeksen ja Valtimon haja-asutusalueet. Valtimolla kierretään Karhunpään, Puukarin, Nuolijärven, Rumon, Ylä-Valtimon ja Maanselän kautta. Pajukoskelta ja Rasimäeltä toiveita kirjastoauton poikkeamisesta ei tullut. Nurmeksessa vieraillaan samoilla kylillä kuin ennenkin, listalta puuttuvat vain Saramo ja Kynsiniemi.

Aikatauluja on suunniteltu yhteistyössä kyläaktiivien kanssa sekä kyselemällä asiakkailta pysäkkitoiveita.

– Kirjastoauton uudet iltareitit rakentuvat kylätaloverkoston ympärille. Aikataulut on sovitettu samoille illoille kansalaisopiston kurssien kanssa, eli kirjastoauto käy siellä, missä kyläläiset muutenkin kokoontuvat, Kärkkäinen kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...