Julkaistu 
Tuire Haverinen

Uusi koronavirustartunta Siun soten alueelle – Tartuntoja on todettu nyt kaikkiaan 30

Uusi koronavirustartunta Siun soten alueelle – Tartuntoja on todettu nyt kaikkiaan 30 Arkistokuva: Marjut Söder

Siun soten toiminta-alueen asukkaalla on varmistunut koronavirustartunta eilen torstaina. Siun soten mukaan tartunta liittyy ulkomaanmatkailuun ja kaikki altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin. Pohjoiskarjalaisia altistuneita on kolme.

Siun sote kertoo, että uusi varmistunut tartunta päivittyy lähipäivinä THL:n koronakartalle. Siun soten toiminta-alueen asukkailla on nyt varmistuneen tartunnan jälkeen todettu kaikkiaan 30 koronavirustapausta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Siun sote on valmistautunut Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antaman maskisuosituksen voimaantuloon myös omalla toiminta-alueellaan. Nyt esille tulleen tartunnan alkuperä ja altistuneet on kuitenkin saatu hyvin selvitettyä, joten Siun sote ei toistaiseksi näe tarvetta täydentää valtakunnallisia suosituksia maskien käytöstä toiminta-alueellaan.

Siun sote muistuttaa, että tärkeintä on edelleen noudattaa turvavälejä, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan. Kasvomaskia voi jokainen oman harkintansa mukaan käyttää ilman suositustakin.

Toimintaohjeet Siun sotelta:

– Lievätkin oireet on hyvä selvittää. Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio netissä osoitteessa omaolo.fi. Puhelimitse voit ottaa yhteyttä Päivystysapuun 116 117 tai omalle terveysasemalle. Älä hakeudu hoitoon yhteispäivystykseen tai terveysasemalle ennen soittamista.

– Jos sinulla on edes lieviä oireita tai epäilet tartuntaa, älä matkustele tai liiku muiden ihmisten keskuudessa. Tee oirearvio, ole yhteydessä terveydenhuoltoon ja hakeudu tarvittaessa koronatestiin.

– Odota koronavirustestin tulosta kotona, vaikka oireet helpottaisivatkin.

– Noudata yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita: pese käsiä huolella ja usein, yski ja aivasta hihaan, jos nenäliinaa ei ole, vältä ylimääräistä kasvojen koskettelua ja pidä turvaetäisyyttä.

– Siun sote suosittelee Koronavilkku-sovelluksen lataamista puhelimeen.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...