Julkaistu 
Tuire Haverinen

Läheltä piti -tilanne Palomäessä – Koira oli jäädä suden suuhun kesken treenauksen

Susi ehti purra harmaa norjanhirvikoira Rockya kaulasta ja kummaltakin puolelta lapaa ennen kuin omistaja Martti Rautiainen ehti väliin. Kuvassa on Maire Rautiainen. Tuire Haverinen Susi ehti purra harmaa norjanhirvikoira Rockya kaulasta ja kummaltakin puolelta lapaa ennen kuin omistaja Martti Rautiainen ehti väliin. Kuvassa on Maire Rautiainen.

Syksyn ensimmäinen susivahinko oli jo lähellä sattua Nurmeksessa, kun Martti Rautiaisen harmaa norjanhirvikoira oli jäädä suden suuhun viikko sitten lauantaina. Rautiainen oli treenamassa koiraa Palomäessä noin 30 kilometrin päässä Nurmeksen keskustasta.

– Laskin koiran irti, ja se meni puoli kilometriä ja kohtasi suden. Onneksi koira tuli takaisin päin, niin kerkisin väliin ja sain suden otteen irrotettua. Koira huusi kovasti, ja susi meinasi tulla uudestaankin päälle, Rautiainen kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Susi ehti purra koiraa kaulasta ja lavalta kummaltakin puolelta syvältä. Vielä viime viikolla ei ollut varmuutta, selviääkö koira vammoistaan, mutta nyt se on piristynyt.

Metsästyksessä susista ei ole vielä ollut harmia. Ylä-Karjalan riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Esa Kortelainen kuitenkin arvelee, että tilanne ei välttämättä ole kauaa näin.

– Tällä viikollahan se rupeaa näkymään, kun linnustus alkaa, ja kun hirvenmehtuu alkaa lokakuussa. Karhunmetsästyksessä on liikuttu niin isolla porukalla, että sillä tavalla on voitu välttyä susikohtaamisilta. Karhut eivät myöskään ole ehtineet tehdä hirmu isoja lenkkejä ja ne on nopeasti ammuttu, niin hukat eivät ole ehtineet väliin, Kortelainen toteaa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...
Niitä ei pääse pakoon. Vaikka välttelisi poliittista keskustelua ja polttaisi äänestysohjeet, vaalit löytävät tiensä jokaisen arkeen. Teiden varsille ...
Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...