Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jokela

Vanhemmilta ihmisiltä kalasteltu pankkitunnuksia – Poliisi muistuttaa, että pankkitunnuksia ei pidä koskaan antaa ulkopuolisille

Kuvituskuva Arkistokuva: Timo Kyllönen Kuvituskuva

Itä-Suomen poliisin mukaan Pohjois-Karjalassa on ilmennyt jälleen petoksen yrityksiä ja pankkitunnusten kalastelua. Vanhemmat henkilöt ovat saaneet puhelinsoittoja, joissa soittaja on esiintynyt poliisina ja väittänyt, että henkilön pankkikortti olisi kopioitu, ja tiedustellut, missä korttia on viimeksi käytetty.

Soittajan tarkoituksena on saada kortin tiedot haltuunsa ja mahdollisesti nettipankin tunnukset. Poliisi tutkii tapauksia virkavallan anastamisena ja petoksen yrityksenä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Rikoskomisario Kari Juntunen muistuttaa, että poliisi ei koskaan kysele pankkitunnuksia tai pankkikorttien tunnuslukuja eikä tunnuksia tule koskaan antaa ulkopuolisille. Nyt tapetilla olevista puheluista Juntusella ei ole tietoa, että soittoja olisi kohdistunut Nurmeksen alueen asukkaisiin.

– Aika ajoin näitä tännekin tulee, ja tältä vuodelta on aikaisemmin tapaus, jossa tunnuslukujen antaminen johti kymmenien tuhansien eurojen tappioihin.

Juntunen neuvoo, että kalastelupuheluista on aina hyvä ilmoittaa poliisille ja, jos mahdollista, ottaa soittajan numero ylös.

Kommentoi

Hae sivuilta