Julkaistu 
Tuire Haverinen

Sähköjä katki ja muutamia puita nurin – Aila-myrskystä selvittiin vähällä Nurmeksessa

Kuvituskuva Arkistokuva: Niko Jouhkimainen Kuvituskuva

Torstaina Suomea riepotelleesta Aila-myrskystä selvittiin Nurmeksessa enimmäkseen säikähdyksellä. Valtimon pelastuslaitokselle myrskystä aiheutui muutamien yksittäisten puiden raivausta, Nurmeksessa tehtäviä ei tullut yhtään.

– Myrsky, jota ei tainnut koskaan tullakaan. Myrskyyn ei pelastuslaitoksella varauduttu mitenkään erityisesti, kun taisi olla jo jo tiedossa, ettei se niin iskekään tänne korkeuksille, sanoo Nurmeksen paloaseman palomies-ensihoitaja Jari Ruokolainen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Sähköjä Nurmeksen alueella oli poikki pahimmillaan liki tuhannella asiakkaalla ja joillakin sähkökatkos saattoi kestää yli 12 tuntia.

– Katkot alkoivat sieltä pohjoisesta torstaiaamuna, mutta viat saatiin pääosin normaalinopeudella korjattua eikä kenenkään tarvinnut odotella korjaajia. Nurmeksessa oli muutama hankala vikapaikka, joissa oli sattunut isompaa vahinkoa, mutta iltaan mennessä kaikki viat oli saatu korjattua. Onneksi ei tullut Päivö-myrskyn kaltaista yhtä pahaa tilannetta, sanoo käyttöpäällikkö Matti Pesonen PKS Sähkönsiirrosta.

Kommentoi

Hae sivuilta