Julkaistu 
Marianne Haverinen

Uusi opiskelija-asuntola suunnitteilla Nurmekseen – Kolme tonttia kauppalassa neuvottelujen alla

Pompannappi aiotaan purkaa, kun uusi opiskelija-asuntola on valmis. Arkistokuva: Marianne Haverinen Pompannappi aiotaan purkaa, kun uusi opiskelija-asuntola on valmis.

Nurmekseen aiotaan rakentaa ensi vuonna uusi opiskelija-asuntola. Alun perin rakennus oli tulossa Nurmeksen kaupungin investoinniksi, mutta rakennus päätyikin Nurmeksen vuokrataloyhtiölle. Kaupungin tekninen johtaja Pasi Parkkinen perustelee ratkaisua sillä, että tarvittaessa vuokrataloyhtiö pystyy vuokraamaan asuntoja myös vapailla markkinoilla.

– Tähän päädyttiin riskien hallinnan kautta. Saadaan käytettävyyttä turvattua, hän sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ratkaisu on neuvoteltu kaupungin, Riverian ja vuokrataloyhtiön kesken, mutta se vaatii vielä vuokrataloyhtiön hallituksen sinetin.

Toisena vaihtoehtona on selvitetty nykyisen opiskelija-asuntolan peruskorjausta, mutta Parkkisen mukaan samalla hinnalla rakennetaan uudet tilat.

– Lisäksi vanhassa asuntolassa runkoratkaisut rajoittavat nykyaikaisten ratkaisujen tekemisen, hän toteaa.

Uuden asuntolan sijainti on vielä auki. Neuvotteluja käydään kolmesta tontista, jotka kaikki sijaitsevat Nurmeksen kauppalan alueella. Myös vuokrahintaneuvottelut ovat vaiheessa.

– Sitoudumme kohtalaisen pitkään vuokra-aikaan ja korkeaan käyttöasteeseen, kertoo Riverian hallintojohtaja Merja Laituri-Korhonen.

Vanha opiskelija-asuntola Pompannappi on tarkoitus purkaa siinä vaiheessa, kun uusi asuntola on otettu käyttöön. Parkkisen mukaan asiasta linjataan vielä toimitilaohjelman päivityksessä tänä syksynä.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...