Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Lieksassa yhdeksän koronatartuntaa ja kymmeniä altistuneita – sahaa ajetaan alas

Koronavirus on lähtenyt leviämään Lieksassa Binderholzin sahalla. Harri Ronkainen Koronavirus on lähtenyt leviämään Lieksassa Binderholzin sahalla.

Lieksassa on todettu alkuviikosta yhdeksän uutta koronavirustartuntaa, ja tiedossa olevia altistuneita on useita kymmeniä. Jäljitystyö on Siun sotella kesken, joten tartuntojen sekä altistuneiden määrät voivat muuttua jäljitystyön edetessä.

Lieksassa on nopeasti otettu käyttöön varotoimia. Siun sote suosittelee Lieksan kaupungin alueella kasvomaskien käyttöä kaikissa julkisissa paikoissa ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Kasvomaskisuositus koskee yli 15-vuotiaita kansalaisia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lisäksi Lieksan alueella kaikki yli 50 hengen kokoontumiset kielletään. Nämä tiukemmat varotoimet Lieksan alueella tulevat voimaan välittömästi ja ne ovat voimassa viikon ajan, jonka jälkeen tilannetta tarkastellaan uudestaan.

Tartuntojen jäljille päästiin maanantaina Lieksassa varmistuneen koronavirustartunnan kautta. Altistumiset ja tartuntojen jäljitystyö keskittyvät tällä hetkellä Binderholz Nordic oy:n Lieksan sahalle. Yhteisymmärryksessä Siun soten tartuntatautivastaavien kanssa on sahan toimintaa alettu ajaa alas. Siun sote, Lieksan kaupunki sekä sahan johto tekevät tiivistä yhteistyötä tartuntojen rajoittamiseksi.

Siun sote on suoraan yhteydessä altistuneisiin. Oireettomat altistuneet määrätään tartuntatautilain mukaiseen kotikaranteeniin ja oireiset altistuneet ohjataan koronavirustestiin.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä kokoontuu tänään käsittelemään tilannetta ja sen edellyttämiä toimenpiteitä.

– Uutinen on valitettava, muttei mitenkään yllättävä, summaa tilannetta Lieksan kaupunginjohtaja Jarkko Määttänen kaupungin ja Siun soten valmiusryhmän puolesta.

Korjattu klo 11.56: koronavirustartuntoja on todettu yhdeksän eikä kahdeksan.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...