Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Bomban hotellia laajennetaan ja vanhoja huoneita uudistetaan – 16 miljoonan euron investointi

Bomban hotellin tulee uusi laajennusosa aivan järven rantaan. Bomban hotellin tulee uusi laajennusosa aivan järven rantaan.

Break Sokos Hotel Bomban hotellia laajennetaan. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) rakentaa kylpylähotelliin laajennusosan, johon tulee 93 uutta huonetta, ravintola sekä kokoustiloja. Samalla uudistetaan kylpylähotellin nykyisiä kokous- ja aulatiloja sekä 17 huonetta. Kaikkiaan investointeja tehdään 16 miljoonalla eurolla.

Viisikerroksinen laajennusosa rakennetaan aivan Pielisen rantaan, ja huoneista on vain muutaman kymmenen metrin matka rantaviivaan. Uusiin huoneisiin tulevat lattiasta kattoon ulottuvat maisemaikkunat, joista avautuu näkymä Pieliselle. Myös ravintola- ja kokoustiloihin tulee esteetön järvinäkymä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

PKO:n tavoitteena on maakunnan matkailijamäärän tuplaaminen. Bomban lisäksi on jo aiemmin kerrottu, että PKO tekee Joensuussa 19 miljoonan euron investoinnin Original Sokos Hotel Kimmeliin. Yhteensä investointien työllisyysvaikutus on 595 henkilötyövuotta.

– Teemme yhteistyötä pääsääntöisesti oman maakunnan urakoitsijoiden kanssa. Rakennustyöt alkavat vuonna 2021, ja valmista on tarkoitus olla 2022 keväällä–kesällä, kertoo PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä.

Vuodesta 2016 vuoteen 2019 Nurmeksen alueen majoitusvuorokaudet on lähes kaksinkertaistettu (+88%). Kasvusta iso osa tulee Bomban kylpylähotellista, joka avattiin uudistettuna 2017. Nyt tehtävä investointi on osa Bomban kehityksen seuraavaa vaihetta, jonka tavoitteena on alueen kansainvälistyminen ja ohjelmapalvelutarjonnan monipuolistaminen.

– Yhteistyösopimus Villi Pohjolan kanssa oli ensimmäinen iso askel kohti rohkeita yhteisiä tavoitteita. Seuraava luonnollinen askel on majoituskapasiteetin kasvattaminen, sillä matkailijavirran kasvaessa tarvitsemme Bomballe lisää korkeatasoisia hotellihuoneita, sanoo matkailu- ja ravitsemiskaupan vt. toimialajohtaja Antti Varis.

Juttuun vaihdettu havainnekuva klo 11.12.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...