Julkaistu 
Tuire Haverinen

Ensilumenladun tarina on saamassa vetisen lopun – "Hanke on riskialtis ja kallis"

Ensilumenlatu suli pois Nurmeksen investointiohjelmasta. Arkistokuva: Henri Jokela Ensilumenlatu suli pois Nurmeksen investointiohjelmasta.

Ensilumenladun taru Nurmeksessa näyttää päättyvän lopullisesti. Yhdistymishallitus päätti jo viime marraskuussa, että latua ei tänä vuonna tehdä. Hallitus varasi kuitenkin 10 000 euroa ladun uudelleensuunnitteluun, ja ladun kohtalosta piti tehdä selvitys.

Selvitystä ei koskaan kuitenkaan tehty, eikä ensilumenlatu ole enää mukana kaupungin investoinneissa, jotka on hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa. Investointiohjelma menee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Siihen, että selvitystä ei ole tehty, on monta tekijää. Ensilumenlatu on mittava kertaluontoinen kustannuserä, jota on hankala sovittaa kustannusraamiin. Talven olosuhteet asettavat myös haasteita. Hanke on riskialtis ja kallis, minkä takia jatkoselvitystäkään ei ole sen pidemmälle viety, sanoo tekninen johtaja Pasi Parkkinen.

Parkkisen mukaan kukaan ei ole kysellyt ladun perään. Myöskään kaupunginhallituksessa latu ei ole enää noussut esiin hallituksen puheenjohtajan Matti Kämäräisen mukaan.

– Tässä joudutaan arvovalintoja tekemään. En usko, että tästä numeroa tulee, että kaupunginhallitus tätä nostaisi esiin. On niin paljon isompia asioita, Kämäräinen sanoo.

Ensilumenlatu avattiin ensimmäisen kerran marraskuussa 2016. Latu on kierrellyt Hyvärilässä sekä kulkenut Bomban ja Hyvärilän välillä.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...