Julkaistu 
Risto Kuittinen

Lieksan koronatartunnoille altistuneissa on myös nurmeslaisia

Koronavirustesti otetaan pumpulipuikkoa muistuttavalla pitkällä puikolla. Tuire Haverinen Koronavirustesti otetaan pumpulipuikkoa muistuttavalla pitkällä puikolla.

Osa Lieksan koronavirustartuntaryppäälle altistuneista on nurmeslaisia, kertoo Siun soten infektioylilääkäri Jennifer Sieberns. Nurmeksen lisäksi altistuneiden kotipaikkakuntia ovat ainakin Juuka ja Liperi. Yhteensä Lieksan tartuntaryppäästä johtuvissa kotikaranteeneissa on yli sata henkilöä.

– Toivotaan, että loppuviikosta tilanne rauhoittuu, mutta on mahdollista, että karanteenissa olevista altistuneista tulee vielä uusia tartuntoja, Sieberns kertoi tiistaina.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tiistai-iltapäivään mennessä uusia tartuntoja on todettu vain jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Kaikkiaan Lieksan tartuntaryppääseen liittyy jo 30 varmistettua tartuntaa kotimaassa ja yksi ulkomailla.

Sieberns ei kuitenkaan kommentoi sitä, onko varmistuneissa tartunnoissa nurmeslaisia, sillä Nurmeksessa todettujen tartuntojen kokonaismäärä ei ole ylittänyt viiden tartunnan rajaa. Rajan alle jääviä kuntia ei ilmoiteta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen käytännön mukaisesti.

Siun soten Nurmeksen, Lieksan ja Valtimon terveysasemista vastaava ylilääkäri Jyri Ilen kertoo, että Lieksan terveysaseman näytteenoton kuormittumisen vuoksi terveysasemien kesken tehtävää yhteistyötä on tiivistetty.

– Autetaan puolin ja toisin. Lieksan tilanne on aiheuttanut painetta Nurmekselle auttaa Lieksaa. Jäljitystyö ja yhteydenpito vievät paljon voimia, ja siihen on saatu apua koko Pohjois-Karjalan alueelta, Ilen kertoo.

Nurmeksen terveysasemalla puhelimitse tehtävän jäljitystyön lisäksi osa sairaanhoitajista on käynyt auttamassa Lieksassa näytteenotossa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...