Julkaistu 
Marianne Haverinen

Nurmeksenkin sahalla on todettu yksi koronatartunta – "Ei syytä paniikkiin"

Binderholzin sahalla Nurmeksessa todettiin yksi koronavirustartunta viime viikonloppuna. Henri Jokela Binderholzin sahalla Nurmeksessa todettiin yksi koronavirustartunta viime viikonloppuna.

Binderholzin Nurmeksen sahalla on todettu viime viikonloppuna ensimmäinen koronavirustartunta. Binderholzin mukaan tartunta ei ole aiheuttanut yhtään altistusta, eikä Nurmeksessa ole siksi muita työntekijöitä karanteenissa.

Binderholz Nordicin hallintopäällikkö Joonas Vitri kertoo, että Nurmeksessa otettiin käyttöön täsmennetyt ohjeistukset jo yhtä aikaa Lieksan yksikön kanssa pari viikkoa sitten.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Nurmeksessa ei ole kuitenkaan asetettu maskipakkoa. Maskien käyttöä suositellaan siinä tilanteessa, jos lähikontaktia ei pysty välttämään, Vitri kertoo.

Lisäksi yksiköissä on tiukka ohje, että pienessäkin hengitystieinfektion oireessa on lopetettava työt ja hakeuduttava viipymättä testaukseen. Vierailuja yksiköihin ei ole kuitenkaan kielletty.

– Toiminnanhan pitää jatkua, ja näillä määräyksillä se pystyy jatkumaan, Vitri perustelee.

Vitrin mukaan yhdellä koronatartunnalla ei ole vaikutusta Nurmeksen tuotannon suunniteltuun pyörittämiseen. Lieksan yksikössä tartuntarypäs aiheutti yhden vuorokauden seisokin, jonka jälkeen muutamia vuorokausia työtä tehtiin vähemmillä vuoroilla.

Siun sote vahvistaa, että kaikki altistuneet on jäljitetty, eikä uusia altistumisia ole tullut.

– Rypäs on saatu hallintaan eikä se enää leviä, vahvistaa infektioylilääkäri Jennifer Sieberns.

Hänen mielestään Nurmeksessa tilanne ei ole mitenkään erityisen huolestuttava.

– Yksittäisiä tapauksia voi olla, mutta on viestinnän kanssa sovittu, ettei niistä erikseen tiedoteta, ellei tule laajaa altistumista, hän sanoo.

Sieberns kuitenkin muistuttaa varotoimien noudattamisesta: turvaväleistä ja käsihygieniasta. Niin tekee myös Nurmeksen terveysaseman ylilääkäri Jyri Ilen. Hän vakuuttaa, että nykyiset suositukset ovat riittäviä, mutta niitä on nyt todella syytä noudattaa.

– Mihinkään paniikkiin ei ole missään syytä. Ohjeistukset ovat kyllä hyvät, ja ne periaatteessa riittävät, Ilen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...