Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jokela

Ruokalistalla lähi- ja luomuruokaa – Teemaviikko oli Kirkkokadun koulun oppilaiden mielestä hyvä idea

Elsa Räty (vas.), Veera Härkin ja Hanna Korkalainen pitävät tärkeänä, että tarjolla oleva ruoka on kotimaista. Henri Jokela Elsa Räty (vas.), Veera Härkin ja Hanna Korkalainen pitävät tärkeänä, että tarjolla oleva ruoka on kotimaista.

Nurmeksen kaupungin ja Valtimon pitäjän kouluissa ja päiväkodeissa sekä asumisyksiköissä ja kotipalvelussa on tällä viikolla syöty lähi- ja luomuruokaa. Ruokalistalta on löytynyt muun muassa palapaistia, luomuruisleipää, luomuporkkanapyöryköitä ja luomujuustoa. Nurmeksen ruokapalvelupäällikkö Maarit Hoffrén kertoo, että varsinkin paahtopaisti ja luomuperunat tekivät kouluissa kauppansa erityisen hyvin.

– Palapaistia riitti juuri ja juuri, samoin perunatkin menivät melkein loppuun. Ruokalistalla on aika vähän kokoliharuokia, ehkä niitä täytyy sinne lisätä, Hoffrén hymyilee.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Teemaviikon tarkoituksena on Hoffrénin mukaan tuoda esiin lähi- ja luomuruokaa. Hän näkee teemaviikon tärkeäksi myös koulujen kasvatustyön kannalta. Tavoitteena on myös hiljalleen lisätä luomu- ja lähiruoan osuutta ruokalistoille.

– Oppilaat ovat olleet kiinnostuneita, ja esimerkiksi palapaistin lihaa ja sen alkuperää oli kouluissa pohdittu. Ajatuksena onkin järjestää vuosittain vastaavanlainen viikko ja tulevaisuudessa saada siihen myös enemmän opetuspuolta mukaan, Hoffrén sanoo.

Tiistaina Kirkkokadun koululla tarjoiltiin kasvissosekeittoa, luomuruisleipää ja -juustoa sekä kotimaista omenaa. Samassa pöydässä lounasta nauttineet Elsa Räty, Veera Härkin ja Hanna Korkalainen tuumaavat, että teemaviikko on hyvä idea.

– Kiva, että lähiruokaa on tarjolla, Räty sanoo.

– Ruoka on tähän asti ollut ihan hyvää, Korkalainen täydentää.

Kaikki kolme ovat sitä mieltä, että luomu- ja lähiruoan osuus voisi ruokalistoilla hyvin olla suurempi kuin mitä sen nykyään on. Ruoan kotimaisuus on oppilaiden mielestä myös tärkeää.

Jimi Määttäkin toteaa, että ruoka on teemaviikolla ollut ihan hyvää.

– Ehkä näistä kuitenkin voisi muitakin ruokia tehdä, Määttä miettii.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...