Julkaistu 
Marianne Haverinen

Koronavirustartunta vaikutti arkeen vain vähän Bomballa – syyslomaviikolla melkein täyttä

Bomban koronavirustartuntojen määrä on jäämässä yhteen. Arkistokuva: Juha Inkinen Bomban koronavirustartuntojen määrä on jäämässä yhteen.

Bomballa viime viikolla paljastunut koronavirustartunta ei ole tiettävästi johtanut uusiin tartuntoihin.

– Altistumisista en ole ihan varma, koko ajan tietoja seulotaan, kertoo toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotelta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tartunnan saanut oli asioinut ravintola Trattoria Pielisessä reilu viikko sitten lauantaina ja sunnuntaina aamiaisaikaan kello 9.30–10 ja lauantai-iltana kello 19.30–21. Altistumisia on voinut syntyä myös kylpylässä lauantaina kello 16.30–18.

Kaipiaisen mukaan samaan aikaan ravintolassa ja kylpylässä olleille on annettu ohjeeksi vain tarkkailla oireita ja hakeutua tarvittaessa koronavirustestiin. Omaehtoistakaan karanteenia ei suositeltu.

Bomba on omaehtoisesti testannut työntekijöitä, jotka olivat töissä mahdollisten altistumisten aikaan. Testitulokset olivat negatiivisia.

– Terveysviranomaisen mukaan testaus ei ollut tarpeellista, mutta haluttiin se kuitenkin tässä kohdassa itse varmistaa, kertoo Bomban hotellinjohtaja Sanna Tenhunen.

Altistumisia ei henkilökunnasta todettu, joten yksikään työntekijä ei ole ollut karanteenissa.

Tenhusen mukaan altistumisuutinen aiheutti muutamia majoitusperuutuksia lähiviikoille, mutta tilalle on tullut myös uusia varauksia. Hän kuvailee syyslomaviikon tilannetta hyvin samankaltaiseksi kuin aiempina syksyinä: tilaa vielä on, mutta on melkein täyttä.

– Puhelinsoittelu on lisääntynyt, kun ihmiset tarkistelevat ja kyselevät. Mutta kyllähän tämä on vallitseva tilanne koko maassa, hän kuvailee asiakkaiden ymmärrystä.

Enemmän altistuminen näyttää vaikuttaneen kylpyläasiakkaisiin kuin majoittujiin.

– Henkilökunnan mukaan kylpylässä tuntui olevan vähemmän kävijöitä viikonloppuna kuin normaalisti tähän aikaan, Tenhunen kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...