Julkaistu 
Anu Saarelainen

Työryhmän esitys: Järjestyspoliisitoiminta keskitetään Nurmekseen ja Joensuuhun

Työryhmä esittää, että Pohjois-Karjalan pohjoisen alueen kenttäpoliisit keskitetään Nurmeksen poliisiasemalle. Anu Saarelainen Työryhmä esittää, että Pohjois-Karjalan pohjoisen alueen kenttäpoliisit keskitetään Nurmeksen poliisiasemalle.

Itä-Suomen poliisilaitoksen strategiatyöryhmä esittää, että hälytys- ja valvontatyötä tekevät kenttäpoliisit keskitetään Pohjois-Karjalassa kahdelle paikkakunnalle. Nurmekselle kävisi tässä suunnitelmassa hyvin. Työryhmän esityksen mukaan järjestyspoliisin pääpaikat olisivat maakunnassa Joensuu ja Nurmes.

Pielisen Karjalassa poliisiasemia on nykyään ainoastaan Nurmeksessa ja Lieksassa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Käytännössä muutos tarkoittaisi sitä, että nykyisin Lieksan poliisiasemalle sijoitetut järjestyspoliisin virat siirrettäisiin Nurmekseen ja partiot lähtisivät liikkeelle Nurmeksesta, kertoo Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Mikko Masalin

Nurmeksen partiot valvoisivat Nurmeksen, Lieksan, Juuan ja Rautavaaran muodostamaa aluetta. Rikospoliisin virkoja muutos ei koskisi. Rikospoliiseja työskentelisi muutoksen jälkeen niillä paikkakunnilla, joilla heitä nykyäänkin työskentelee.

Keskittämissuunnitelmista kertoi ensimmäisenä Yle Joensuu.

Masalin korostaa, että kysymys on vasta työryhmän esityksestä, joka saattaa toteutua tai olla toteutumatta.

– Työryhmällä oli vapaa kädet pohtia, miten palvelut olisi tulevaisuudessa paras järjestää, mutta joitakin reunaehtoja oli, hän kertoo.

Ohjenuoraksi oli annettu käyttää strategiatyössä dataa, kuten tilastoja ja väestöennusteita.

– Tarkoituksena on keskittää resursseja ja toiminnan painopistettä sinne, missä tarvetta on eniten, Masalin sanoo.

Tähän ohjeistukseen perustuneen pohdinnan tuloksena Pohjois-Karjalasta esitetään kenttäpoliisien keskittämistä Joensuuhun ja Nurmekseen. Nurmeksen vahvuutena esimerkiksi Lieksaan verrattuna on maantiede, sillä Nurmes sijaitsee keskeisemmällä paikalla kuin Lieksa.

Pohjois-Savon puolella keskittämispaikkakunnat olisivat Varkaus ja Iisalmi sekä luonnollisesti Kuopio, jossa Itä-Suomen poliisilaitoksen pääpoliisiasema sijaitsee.

Kommentoi

Hae sivuilta