Julkaistu 
Anu Saarelainen

Uutta ei tarvitakaan – Valtimon lämpölaitos odotettua paremmassa kunnossa

Nykyinen lämpölaitos tuottaa valtimolaisille lämpöä vielä monta vuotta. Anu Saarelainen Nykyinen lämpölaitos tuottaa valtimolaisille lämpöä vielä monta vuotta.

Nurmeksen Lämpö oy:n hallitus on päättänyt, että Valtimolle ei ainakaan lähivuosina rakenneta uutta kaukolämpölaitosta. Nurmeksen Lämmön toimitusjohtajan Paavo Haverisen mukaan lämpökeskus on oletettua paremmassa kunnossa.

– Lämpökeskus on peruskorjattu vuonna 1995. Sen kattila on siis 25 vuotta vanha eli ei kovin vanha lämpökattilaksi, hän sanoo

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nurmeksen Lämpö on tämän vuoden aikana tutkinut Valtimon lämpölaitoksen kuntoa.

– Kesän aikana pääsimme tutkimaan myös rakenteita ja katsomaan tilannetta muurauksen sisäpuolelta. Varsinaisia vikoja tai edes kulumia ei juurikaan löytynyt, Haverinen kertoo.

Kun Valtimon lämpökeskus siirtyi Nurmeksen Lämmölle Nurmeksen ja Valtimon kuntaliitoksen yhteydessä, käsityksenä oli, että Valtimon 1980-luvulla rakennettu lämpölaitos on tullut ikänsä päähän ja sen tilalle on rakennettava uusi.

Valtimon lämpölaitokseen tarvitaan kuitenkin useita pieniä parannuksia. Investoinnit tulevat olemaan muutamien satojen tuhansien eurojen luokkaa, ehkä noin puoli miljoonaa. Uusi laitos olisi maksanut arviolta noin 3,2 miljoonaa euroa.

– Korjauksia suunnitellaan ja toteutetaan ensi vuonna, Haverinen kertoo.

Laitoksen käyttövarmuutta on tarkoitus parantaa. Tarvittaviin investointeihin kuuluu muun muassa automaation nykyaikaistaminen. Uusimista vaatii myös kevytöljysäiliö. Lisäksi korjauksilla kohennetaan lämpökeskuksen ulkonäköä.

Uuden lämpökeskuksen rakentaminen oli vastatuulessa kesällä, kun paikasta, jonne uutta lämpökeskusta oli suunniteltu, löytyi liito-oravia. Haverisen mukaan liito-oravat eivät kuitenkaan uuden lämpökeskuksen rakentamista kaataneet.

– Ratkaisevaa oli laitoksen odotettua parempi kunto, hän sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...