Julkaistu    |  Päivitetty 
Marianne Haverinen

Katuri laajenee joulukuun alussa Valtimolle – kyytiä odotetaan jo innolla

Nurmeksen ja Valtimon taajamien välinen Katuri pysähtyy kaikilla Nurmeksen Katuri-pysäkeillä. Päätepiste on Bomban kylpylä. Henri Jokela Nurmeksen ja Valtimon taajamien välinen Katuri pysähtyy kaikilla Nurmeksen Katuri-pysäkeillä. Päätepiste on Bomban kylpylä.

Nurmeksen ja Valtimon taajamien välinen Katuri-liikennöinti on lähtenyt kilpailutukseen sillä aikataululla, että kyydit ajettaisiin keskiviikkoisin ja perjantaisin joulukuun alusta alkaen. Keskiviikko on suunniteltu varsinaiseksi asiointipäiväksi. Silloin kyydit on yhdistelty Valtimon kylien Katuri-vuoroihin sopiviksi, ja asiointiaikaa Nurmeksessa on lähes kolme tuntia.

– Tämä kyyti mahdollistaa pankkiasioinnin ja osallistumisen soveltavan liikunnan allasjumpparyhmään Bomban kylpylässä, avaa Nurmeksen hallintojohtaja Riikka Boren.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nurmeksessa kyyti pysähtyy kaikilla Katuri-pysäkeillä ABC:n ja Bomban kylpylän välillä, ja sen voi tarvittaessa tilata Hyvärilään asti. Valtimolla pysäkit ovat pääkadun molemmissa päissä S-marketilla ja entisellä Essolla.

Perjantaina viipymisaika Nurmeksessa on jopa seitsemän tuntia. Ajatuksena on, että puoliltapäivin Valtimolta lähtevä kyyti mahdollistaa jatkoyhteydet iltapäivän junalle ja linja-autoille, ja paluukyytiin ehtivät vielä Joensuun iltajunan matkustajat. Iltakyydillä halutaan palvella myös nuoria.

Alle 12-vuotiaille ja yli 75-vuotiaille ilmainen Katuri-kyyti tulee valtimolaisille uutena etuutena. Valtimolla nuorisotyötä pyörittävä etsivä nuorisotyöntekijä Emilia Erola harmittelee, että ikäraja on niin alhaalla. Hän näkisi Katurille enemmän käyttöä yläkoululaisten ikäluokassa.

– Eihän alle 12-vuotiaat pääse edes nuokkarille, hän huomauttaa.

Yli 75-vuotiaat ovat jo odottaneet Katuria innolla. Valtimon vanhus- ja vammaisneuvoston puheenjohtaja Päivi Härkin kertoo, että Katuri tuli esiin monen ikääntyneen puheissa vanhustenviikolla. Härkkimen mielestä uuden Katurin aikataulut vaikuttavat hyviltä. Hän harmittelee ainoastaan sitä, etteivät asiointi ja kyläily onnistu kätevästi Nurmeksesta Valtimon suuntaan.

Samassa kilpailutuksessa on mukana Valtimon kyliltä kirkonkylälle suuntautuva kutsuliikenne, jota aletaan myös kutsua Katuri-liikenteeksi. Ajopäiviksi on tulossa keskiviikko ja perjantai, ja kyydit lähtevät kyliltä aamupäivällä ja palaavat puoliltapäivin.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kirjailija Juha Itkonen puhui äskettäisessä lehtihaastattelussa (Helsingin Sanomat 12.2.) lapsiperheen arjesta sävyssä, joka suuresti ilahdutti kuuden...
Kun ihmiset kuulevat minun opiskelevan yliopistossa, he usein alkavat romantisoida omia yliopistoaikojaan. Monet tuntuvat nauttivan nuoruuden nostalgi...
Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...