Julkaistu 
Marianne Haverinen

Seppojen tanssiryhmälle yllätysvoitto tanssitapahtumassa – "Tuntui, että saan sydänkohtauksen"

Kirkkokadun koulun alasalissa kuvattu Tuli-tanssiesitys vei tuhannen euron pääpalkinnon Sottiisimoves-tapahtumassa. Tanssin esitti nykytanssi 3 -tanssiryhmä. Kuvakaappaus Janne Juntusen kuvaamalta videolta. Kirkkokadun koulun alasalissa kuvattu Tuli-tanssiesitys vei tuhannen euron pääpalkinnon Sottiisimoves-tapahtumassa. Tanssin esitti nykytanssi 3 -tanssiryhmä. Kuvakaappaus Janne Juntusen kuvaamalta videolta.

Yllätys oli melkoinen, kun Nurmeksen Seppojen nimi lausuttiin ääneen. Tanssinohjaaja Minna Kuittinen oli aiemmin arvellut, viitsiikö hän edes katsoa koko striimausta palkintojenjaosta. Lopulta uteliaisuus vei voiton, sillä hän halusi tietää, millaiset ryhmät voittivat.

– Minähän tärisin, ja tuntui, että saan sydänkohtauksen, Kuittinen naurahtaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kyseessä oli tanssitapahtuma Sottiisimoves, joka järjestettiin koronavirustilanteen vuoksi netissä etänä. Kuittisen ohjaama nykytanssi 3 -ryhmä voitti tanssivideollaan tapahtumassa suurimman stipendin, joka on arvoltaan tuhat euroa. Kilpailuun oli lähetetty kaikkiaan 55 videota.

Kunnianosoitus oli erityisen tärkeä Kuittiselle, sillä palkintoperusteissa kiiteltiin nimenomaan koreografiaa. Sitä kehuttiin teemalle uskolliseksi sekä vangitsevaksi ja yllätykselliseksi.

Itse nykytanssi 3 -ryhmälle pääpalkinto oli yhtä suuri yllätys kuin ohjaajallekin.

– Kyllä me vähän mietimme sitä, mitenkähän tulemme pärjäämään. Olimme ihan innoissamme ja ihmeissämme tästä palkinnosta, iloitsee tanssiryhmään kuuluva Eveliina Koukkari.

Koukkari kertoo, että videoinnin jälkeen hänellä olikin onnistunut olo. Kaikki oli mennyt juuri niin kuin pitääkin, vaikka ryhmällä oli mahdollisuus vain yhteen ottoon. Esitykseen kuului nimittäin revittävä kangas, eikä varakangasta ollut jemmassa. Lisäksi videota ei saanut leikata, joten virheitä ei pystynyt paikkaamaan.

Videon tekeminen olikin Koukkarin mielestä lähes yhtä jännää kuin paikan päällä esiintyminen – vaikkakin yleisö puuttui.

– Toki tunnelmakin olisi paikan päällä ollut erilainen, hän pohtii.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kirjailija Juha Itkonen puhui äskettäisessä lehtihaastattelussa (Helsingin Sanomat 12.2.) lapsiperheen arjesta sävyssä, joka suuresti ilahdutti kuuden...
Kun ihmiset kuulevat minun opiskelevan yliopistossa, he usein alkavat romantisoida omia yliopistoaikojaan. Monet tuntuvat nauttivan nuoruuden nostalgi...
Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...