Julkaistu 
Marianne Haverinen

Seppojen jääkiekkojaosto uhattuna – uusi puheenjohtaja pitäisi löytyä muutamassa viikossa

Seppojen ja Hurttien yhteinen U15-joukkue harjoitteli Laamilassa tiistaina. Tuire Haverinen Seppojen ja Hurttien yhteinen U15-joukkue harjoitteli Laamilassa tiistaina.

Nurmeksen Seppojen jääkiekkojaosto on pyörinyt jo pari vuotta ilman puheenjohtajaa. Nyt seura ilmoittaa, että jaosto lakkautetaan, jos uutta puheenjohtajaa ei löydy syyskokoukseen mennessä. Kokous on tarkoitus pitää marraskuun toisella viikolla.

– Ei ole mitään hätäisiä päätöksiä tehty, vaan on kyllä annettu aikaa ja ehdoteltu ja kyselty. Ei pitäisi olla yllätysratkaisu, sanoo Nurmeksen Seppojen puheenjohtaja Laura Siivola.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Siivolan mukaan tähän asti puheenjohtajaa on etsitty jaoston sisältä, mutta maanantaina paikka pantiin julkiseen hakuun. Siivola kuvailee, että kortit halutaan katsoa nyt loppuun asti.

Ensimmäisen vuorokauden aikana julkinen hakukuulutus on tuonut vasta esiin ideoita, ketä pestiin voisi pyytää.

– Totta kai me olemme positiivisin mielin, että puheenjohtaja vielä saadaan, Siivola sanoo.

Jaoston sulkemissuunnitelmia Siivola perustelee sillä, että seuran sääntöjen mukaan kaikilla jaostoilla on oltava puheenjohtajat. Hänen mukaansa lakkauttaminen tarkoittaisi käytännössä sitä, ettei jääkiekkoa pelattaisi enää Seppojen nimen alla eikä tiettyjä avustuksia tai tukia voisi hakea.

– Jokaisellahan on tietysti oikeus omaehtoisesti käydä harjoittelemassa tai porukalla pelaamassa, Siivola avaa.

Jääkiekkojaostoa on tähän asti luotsannut Mari Ratinen, joka luopui puheenjohtajan pestistä pari vuotta sitten. Hän on kuitenkin luopumisen jälkeenkin toiminut jaostossa aktiivisesti ja käytännössä hoitanut puheenjohtajan tehtäviä.

– Tänä vuonna minun piti jäädä kokonaan pois Seppojen toiminnasta, mutta rakkaudesta lajiin olenkin nyt naisten joukkueessa joukkueenjohtajana, hän nauraa.

Ratisen mukaan hallintotyöt hoitaa pääasiassa seuran toiminnanohjaaja.

– Ei sillä tavalla mahdoton homma, ja taustatukea löytyy, hän kannustaa.

Ratinen on luvannut olla puheenjohtajan tukena, ja hän edustaakin Seppoja yhä jääkiekkoliiton aluehallituksessa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kirjailija Juha Itkonen puhui äskettäisessä lehtihaastattelussa (Helsingin Sanomat 12.2.) lapsiperheen arjesta sävyssä, joka suuresti ilahdutti kuuden...
Kun ihmiset kuulevat minun opiskelevan yliopistossa, he usein alkavat romantisoida omia yliopistoaikojaan. Monet tuntuvat nauttivan nuoruuden nostalgi...
Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...