Julkaistu 
Tuire Haverinen

Nuoret ottivat kopin – Valtimon talkoissa täytettiin nuotiopaikkojen puuvarastoja

Nuoret kävivät ripeästi hommiin Valtimon talkoissa. Etualalla lavalle puuta heittämässä on Miska Karppinen. Tuire Haverinen Nuoret kävivät ripeästi hommiin Valtimon talkoissa. Etualalla lavalle puuta heittämässä on Miska Karppinen.

Puut lentävät nopeaa tahtia lavalle, kun Valtimon puutalkoisiin lauantaina lähteneet nuoret alkavat töihin. Vauhti on niin huimaa, että muutamat puut lentävät jopa yli lavan, ja Miia Määttä Valtimon Kehittäjistä kehottaa hieman varomaan.

– Tämä se vasta on mukavaa hommaa, Miikka Karppinen toteaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– No en nyt sanoisi, Tatu Lipponen virnistää.

Jonkun ajan päästä Määttä alkaa huudella, josko pojat välillä tulisivat tauolle ja vaihdettaisiin porukkaa.

Talkoiden tarkoituksena oli täyttää neljän Valtimon nuotiopaikan, Lokkiharjun, Mäkelän, Ismekin ja Kylänlahden, puuvarastot. Idean talkoista sai Määttä, kun puiden loppumisesta nuotiopaikoilla valitettiin sosiaalisessa mediassa ja asiasta syytettiin nuoria. Korona-aikana nuotiopaikoilla on kuitenkin ollut enemmän kaikenlaisia kävijöitä kuin aiemmin.

– Tein Kehittäjissä aloitteen asiasta, ja Valtimon nuorisovaltuusto otti siitä kopin. Lisäksi saimme muitakin toimijoita mukaan. Tässä nuoretkin näkevät, etteivät ne puut itsestään tule laavuille, Määttä sanoo.

Talkoisiin heti aamusta saapuneet nuoret kertovat, että he käyvät nuotiopaikoilla lähes päivittäin.

– Joka päivä aamusta iltaan. Kun ei ole muutakaan paikkaa, eikä viitsi sisälläkään olla. Välillä ollaan nuokkarillakin, Karppinen kertoo.

Määtän mukaan talkoisiin saapui lopulta kaikkiaan 20 lasta ja nuorta sekä kymmenen aikuista. Työt saatiin tehtyä puoli kahden maissa, jonka jälkeen päivää jatkettiin vielä saunomalla Lokkiharjulla.

– Nuoriso oli tosin hyvin edustettuna. Heitä tuli aamun jälkeen lisää, kun kaverit soittivat kavereille. Nuorista huomasi, että heillä oli tekemisen meininki, Määttä iloitsee.

Määtän mukaan samanlaiset talkoot voitaisiin pitää ensikin vuonna, tosin hieman aiemmin.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kirjailija Juha Itkonen puhui äskettäisessä lehtihaastattelussa (Helsingin Sanomat 12.2.) lapsiperheen arjesta sävyssä, joka suuresti ilahdutti kuuden...
Kun ihmiset kuulevat minun opiskelevan yliopistossa, he usein alkavat romantisoida omia yliopistoaikojaan. Monet tuntuvat nauttivan nuoruuden nostalgi...
Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...