Julkaistu 
Tuire Haverinen

Valitus laittoi Nurmeksen veden asiat "hyrskynmyrskyn" – korjausprojekti lykkääntyy ainakin vuodella

Pekka Ollilainen on huolissaan Nurmeksen vedensaannista, jos Kötsinmäen vedenkäsittelylaitoksen peruskorjausta ei saada käyntiin. Tuire Haverinen Pekka Ollilainen on huolissaan Nurmeksen vedensaannista, jos Kötsinmäen vedenkäsittelylaitoksen peruskorjausta ei saada käyntiin.

Kötsinmäen asemakaavamuutoksesta on tehty valitus Itä-Suomen hallinto-oikeuteen. Kaavamuutosta ollaan tekemässä, jotta Kötsinmäen vedenkäsittelylaitoksen paikkaa saataisiin siirrettyä lähemmäs Nurmes-taloa.

Valittajan mukaan Nurmeksen kaupunki on ylittänyt toimivaltansa, kun asemakaavamuutoksella VL/s- eli lähivirkistysalue-kaavamerkinnän alueella tapahtuvat toimenpiteet sidotaan maisematyölupaan. Valittajan mukaan tämä avaa mahdollisuudet puiden kaatamisille Tapulissa, sankarihautausmaalla, Nahkimolla, Kötsinmäellä ja Elias Lönnrotin puistossa.

Kaupungin maankäyttösuunnittelijan Stiina Seitavuon mukaan kaavamuutoksen tarkoituksena ei ole puiden kaataminen tai puistolle annettujen arvojen heikentäminen vaan mahdollistaa alueelle uuden vedenkäsittelylaitoksen rakentaminen. Kaavamuutoksessakin todetaan, että alue on säilytettävä luonnontilassa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Valitus siirtää Kötsinmäen vedenkäsittelylaitoksen peruskorjausta ainakin vuodella, sillä päätöksien saamien hallinto-oikeudesta kestää tällä hetkellä seitsemästä kuukaudesta puoleentoista vuoteen. Valitus vaikuttaa myös muihin Nurmeksen Veden investointisuunnitelmiin.

– Asiat ovat täysin hyrskynmyrskyn, toteaa Nurmeksen Veden hallituksen puheenjohtaja Pekka Ollilainen.

Ollilaisen mukaan työt Kötsinmäellä oli tarkoitus aloittaa jo tänä vuonna. Varsinainen peruskorjaus oli suunnitelmissa tehdä ensi vuonna.

Kötsinmäen lisäksi Nurmeksen Veden tulevien vuosien suuria projekteja ovat Mikonsalmen jätevesipuhdistamon ja Lehtovaaran ylävesisäiliön peruskorjaukset, mutta niiden suunnittelua ei olla ehditty aloittaa niin, että töihin päästäisiin vielä ensi vuonna.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kirjailija Juha Itkonen puhui äskettäisessä lehtihaastattelussa (Helsingin Sanomat 12.2.) lapsiperheen arjesta sävyssä, joka suuresti ilahdutti kuuden...
Kun ihmiset kuulevat minun opiskelevan yliopistossa, he usein alkavat romantisoida omia yliopistoaikojaan. Monet tuntuvat nauttivan nuoruuden nostalgi...
Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...