Julkaistu 
Henri Jokela

Hukkavaaran ampumaradan toiminta uhkaa loppua – ympäristölupa vireille

Nurmeksen Ampumaseuran puheenjohtaja Pauli Kärnä kertoo, että Hukkavaaran ampumaradalle haetaan ympäristölupaa. Henri Jokela Nurmeksen Ampumaseuran puheenjohtaja Pauli Kärnä kertoo, että Hukkavaaran ampumaradalle haetaan ympäristölupaa.

Nurmeksen Hukkavaaran ampumaradan tulevaisuus huolettaa Nurmeksen Ampumaseurassa. Ampumaseuran omistamalla ja ylläpitämällä Hukkavaaran ampumaradalla ei ole ympäristölupaa, joka lain mukaan vaaditaan kaikilta ulkoampumaradoilta.
Ampumaseura on tarttunut tuumasta toimeen ja pannut ympäristöluvan haun alulle. Ilman ympäristölupaa ampumaradan toiminta keskeytetään. Tällä hetkellä ampumarata on edelleen toiminnassa, sillä ympäristölupahakemus on vireillä.

Nurmeksen Ampumaseuran puheenjohtaja Pauli Kärnä kertoo, että ampumaradalla ei ole koskaan ollut ympäristölupaa. Aloite ympäristöluvan hakemiseen tuli Suomen Ampumaurheiluliitolta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tämä perustettiin jatkosodan aikana Nurmeksen varuskunnan ampumaradaksi. Sitten 1990-luvulla Ampumaseura osti tämän Metsähallitukselta. Ampumaseura on yksi Suomen vanhimpia, seura on perustettu vuonna 1883, Kärnä kertoo.

Ympäristöluvan saamiseen voi kulua pari vuotta, eikä ympäristöluvan hakeminen ole ilmaista. Nurmeksen Ampumaseura ostaa ympäristölupahakemuksen läpiviennin Suomen Ampumaurheiluliiton, Metsästäjäliiton, Riistakeskuksen, Reserviläisliiton ja Reserviupseeriliiton ympäristöhankkeen kautta.

– Hankalimpia ja kalleimpia ovat maaperä- ja melututkimukset, jotka maksavat tuhansia euroja. Siihen olisi hyvä saada rahoitusta, sillä seuralla ei ole omia resursseja. Kulut ovat tällä hetkellä yhtä suuret kuin menot, Kärnä toteaa.

Hukkavaaran ampumaradalla ammutaan vuosittain noin 60 000–80 000 laukausta.

Jos ampumarata ei saa ympäristölupaa ja sen toiminta lopetetaan, Kärnän mukaan vaarana on ampumaharjoittelun siirtyminen hiekkakuopille ja muille alueille.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...
Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...