Julkaistu 
Henri Jokela

Tunnustus taltioimisesta ja taitamisesta – Kalevalaseuran palkinto Reino Juutiselle

Reino Juutisen kotimuseossa esillä ovat myös hevosen suokengät. Henri Jokela Reino Juutisen kotimuseossa esillä ovat myös hevosen suokengät.

Kalevalaseura on palkinnut Valtimon pitäjän Verkkojoen kylässä asuvan Reino Juutisen Kekrinpäivän tunnustuspalkinnolla. Juutinen sai tunnustuksen työstään perinteentaitajana ja -tallettajana.

Tunnustuspalkinto annetaan suomalaisen kulttuurin ja kulttuuriperinnön parissa ansioituneille henkilöille. Kekrinpäivän palkinnossa on kolme kategoriaa: varttuneet tutkijat ja taiteilijat, nuoret tutkijat ja taiteilijat sekä perinteentaitajat ja -tallentajat. Palkintoa haki Juutiselle Valtimo-seura.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Hauskaltahan se tuntuu, että on tällä tavalla huomioitu, Juutinen hymyilee.

Juutinen ylläpitää perinnetietoutta ja -taitoja kotimuseossaan Verkkojoella. Juutinen muun muassa viljelee kaskiruista, jonka kanta on yli sata vuotta vanha. Kyseisen kaskirukiin siemeniä on säilössä Norjan Huippuvuorten geenipankissa.

Työuransa Juutinen on tehnyt Metsähallituksen palveluksessa. Juutinen hoiti kansallispuistojen rakenteita Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Kainuussa.

Juutinen on ollut myös Kaavin Telkkämäen perinnetilan kaskenpoltoissa mukana jo 25 vuotta. Lisäksi Juutinen on jakanut kaskeamisoppeja muualle Suomeen, ja onpa Juutisen kaskeamisnäytöksiä kuvattu televisioihin ympäri maailmaa, muun muassa Intiaan.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...
Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...