Julkaistu 
Risto Kuittinen

Valonjuhla Tiirikkalantiellä – 35 vuoden odotus päättymäisillään

Nurmeksen kaupunginhallituksen kokous 6.1.1986 käsitteli Tiirikkalanrannan asukkaiden vetoomusta. Tuire Haverinen Nurmeksen kaupunginhallituksen kokous 6.1.1986 käsitteli Tiirikkalanrannan asukkaiden vetoomusta.

Byrokratian rattaat voivat joskus pyöriä melko hitaasti, mutta hitaudestaan huolimatta ne pyörivät lakkaamatta vuodesta toiseen. Joskus niitä vuosia voi kulua jopa 35, kuten Tiirikkalantien turvallisuudesta huolissaan olleet asukkaat ovat saaneet huomata.

Vuonna 1985 naapuruston asukkaat kokosivat nimiä paperiin, jolla vedottiin Nurmeksen kaupunkiin katuvalojen saamiseksi Tiirikkalantielle. Lopulta nimiä paperiin kertyi 77.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kyseessä oli kapea tie, joka pelotti varsinkin pimeän aikaan. Meillä oli omia muksuja, jotka kulkivat Lehtovaaralla koulussa, ja jokaisessa muussakin talossa oli lapsia. Olimme huolissamme turvallisuudesta, muistelee vetoomuksessa mukana ollut Veijo Niskanen.

Huoli lapsista ja tien turvallisuudesta sai koko naapuruston mukaan vetoomukseen, ja nimilista täyttyi nopeasti. Veijo Niskanen mainitsee, että muun muassa Hannes Ruokolainen keräsi ison osan nimiä vetoomuksen taakse.

Lopulta lista luovutettiin Nurmeksen kaupungille, ja noin vuoden byrokratian pyörityksen jälkeen kaupunginhallitus päätti rakennuttaa Tiirikkalantielle valaistuksen Purokadun ja Kajasteen tienristeyksen välille, ja työ luokiteltiin kiireellisimpään luokkaan.

Sitten kului 35 vuotta, ja tiellä on nähty sinä aikana monia läheltä piti -tilanteita. Noin kuukausi sitten kaupunki alkoi asentaa valaistusta koko Tiirikkalantien varrelle, ja työn pitäisi valmistua aivan lähipäivinä.

– Kannattaa tehdä aloite, vaikka aikaa kuluisikin 35 vuotta. Joskus vain on hidasta tämä byrokratia, Niskasta naurattaa.

Vakavoiduttuaan Niskanen kuitenkin sanoo, että asukkaat ovat varmasti tyytyväisiä paranevaan liikenneturvallisuuteen.

– Tyytyväisiä ollaan, että ollaan jaksettu odottaa. Saadaan valonjuhla näin Amerikan halloweenin tapaan ennen kuin hautaan päästään, Niskanen laskee taas leikiksi.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...