Julkaistu 
Tuire Haverinen

Valtionavustus varmistui – Nurmekseen on tulossa uusi kirjastoauto

Uuden kirjastoauton osto on ollut Nurmeksessa esillä jo vuosia. Kuvassa kirjastoauto on Karhunpään kylätalon pysäkillä. Arkistokuva: Tuire Haverinen Uuden kirjastoauton osto on ollut Nurmeksessa esillä jo vuosia. Kuvassa kirjastoauto on Karhunpään kylätalon pysäkillä.

Nurmekseen ollaan saamassa vihdoin uusi kirjastoauto. Nurmeksen kaupunki on yksi yhdeksästä kunnasta, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt valtionavustusta kirjastoautojen hankintaan.

Avustusta myönnettiin yhteensä miljoona euroa, josta Nurmes saa 117 500 euroa. Kaikkiaan hakemuksia saapui ministeriöön 23 kappaletta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tämä on aivan mielettömän hieno uutinen. Nykyinen auto on vuodelta 1998, ja sillä oli elokuussa hakemuksen tekoaikaan kilometrejä alla 490 000, kommentoi kaupungin kulttuurisihteeri Marjo Säkkinen.

Hakemusta tehtäessä uuden kirjastoauton hinnaksi arvioitiin 440 000 euroa, jota varten kaupunki haki 125 000 euron avustusta. Hyvinvointipalvelujen talousarviossa on varauduttu kustantamaan autosta 315 000 euroa. Talousarvio on hyväksytty hyvinvointilautakunnassa, mutta se menee vielä kaupunginhallituksen ja -valtuuston käsittelyyn.

– Kun talousarvio on vahvistettu, ryhdymme yhdessä Pohjois-Karjalan hankintatoimen kanssa suunnittelemaan auton hankintaa. Arvioisin, että pyörät pannaan pyörimään tammikuussa, Säkkinen sanoo.

Sitä, milloin uusi auto saataisiin Nurmeksessa käyttöön, ei vielä tiedetä. Asiaan vaikuttaa myös se, että kahdeksan muutakin kuntaa on nyt hankkimassa uutta kirjastoautoa.

Säkkisen mukaan kaupungin hakemuksessa tärkeä kohderyhmä olivat lapset ja nuoret. Kirjaston palveluja halutaan pystyä edelleen viemään auton muodossa kouluihin ja päiväkoteihin. Toinen keskeinen kriteeri oli kuntaliitos.

– Kirjastoauton reittien ulottaminen Valtimolle on otettu todella positiivisesti vastaan, vaikka auto on kiertänyt siellä vasta pari kuukautta, Säkkinen mainitsee.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...