Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jokela

Lähimetsän harvennus huolena Kotilanvaaralla – Kyseessä hoitohakkuu

Ilmo Peltola pelkää, että Kotilanvaaran metsä menee harvennuksen takia pilalle. Henri Jokela Ilmo Peltola pelkää, että Kotilanvaaran metsä menee harvennuksen takia pilalle.

Lehtovaaralla Kotilanvaaran metsän äärellä asuva Ilmo Peltola huomasi eräänä aamuna, että hänen kotinsa lähimetsässä oli tehty aluskasvuston harvennusta. Peltola huolestui, sillä aluskasvuston harvennus ennakoi yleensä suurempaa harvennusta. Metsä on kaupungin omistuksessa.

– Tämä tuli hyvin yhtäkkiä, mitään tietoa ei etukäteen tullut, Peltola sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Peltolaa kummastuttaa muun muassa se, että eikö Kotilanvaaran metsä olekaan tarkoitettu virkistyskäyttöön.

– Jos alue ei ole tarkoitettu ihmisille virkistykseksi, niin mihin sitten? Tämä on kuitenkin ihan asuttua aluetta, ei tarvitse ajaa pitkää matkaa päästäkseen upeaan metsään, Peltola toteaa ja viittaa metsän polkuihin, joita monet käyttävät ulkoiluun aktiivisesti.

Hän painottaa, ettei ole lietsomassa riitaa, vaan on huolissaan metsän säilymisestä.

Nurmeksen kaupungin tekninen johtaja Pasi Parkkinen kertoo, että Kotilanvaaralla kyseessä on hoitohakkuu.

– Kotilanvaaran latu-uria on tarkoitus leventää, sillä varsinkin vanhalta osaltaan se alkaa olla aika umpeenkasvanutta. Se on virkistysalue, joten varovaisuutta noudatetaan ja alueen luontoarvoja kunnioitetaan. Parannetaan alueen virkistysarvoa. Mitään avohakkuita siellä ei tehdä, Parkkinen sanoo.

Metsänhoitoyhdistyksen erityisasiantuntija Jussi Kettunen Nurmeksen toimistosta sanoo, ettei metsää pilata.

– Hakkuu on tarkoitus toteuttaa niin sanottuna yläharvennuksena, jossa harvennetaan isoja puita, jotta nuorelle puustolle tulee lisää kasvutilaa. Tarkoitus on säilyttää alueen maisema hoidettuna, mutta kuitenkin mahdollisimman muuttumattomana, Kettunen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...