Julkaistu 
Anu Saarelainen

Nuoret ja kuntapoliitikot kohtasivat: "Verkostoitumalla saatte ehdokkaanne vaaleissa läpi"

Nuorisovaltuuston jäsenet keskustelivat unelmien kunnasta kuntapoliitikkojen kanssa Nuorten kulmassa. Anu Saarelainen Nuorisovaltuuston jäsenet keskustelivat unelmien kunnasta kuntapoliitikkojen kanssa Nuorten kulmassa.

Nurmeksen nuorisovaltuusto tapasi viime viikolla kuntapoliitikkoja ja pohti yhdessä heidän kanssaan, millainen on unelmien kunta. Kohtaaminen kuului valtakunnalliseen politiikkaviikkoon, joka on Suomen nuorisoalan kattojärjestön Allianssin ideoima yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille.

Mukana oli kaikkiaan kahdeksan kaupunginvaltuutettua viidestä eri puolueesta. Useat kuntapoliitikoista kannustivat nuoria lähtemään Nurmeksesta lukion tai ammattikoulun jälkeen avartamaan maailmankuvaansa ja palaamaan sitten takaisin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Jos löytää unelma-ammatin, onko täällä töitä tarjolla? kysyi nuorisovaltuuston jäsen Roosa Korhonen.

Anna Hölttä (kesk.) väitti, että tulevaisuudessa työmarkkinat ovat työnhakijoiden, sillä suuret ikäluokat ovat jäämässä eläkkeelle.

Nuorisovaltuutettu Anni Korhonen puolestaan oli huolissaan kulkuyhteyksistä.

– Nurmeksessa on hyvät harrastusmahdollisuudet. Joitakin palveluja ehkä puuttuu, mutta niitä on saatavilla Joensuussa ja Kuopiossa, kunhan niihin vain olisi kunnon kulkuyhteydet, hän sanoi.

Etsivä nuorisotyöntekijä Emilia Erola toi keskusteluun terveiset Valtimon nuorilta.

– Valtimolla tapetilla on yhdenvertaisuus nuorisopalveluissa. Valtimolla nuorisotalo on auki vain kolmena päivänä viikossa, vaikka siellä on kävijöitä selvästi enemmän kuin Nuorten kulmassa Nurmeksen keskustassa.

Kuntapoliitikot neuvoivat nuoria tekemään kaupungille esityksiä tarpeellisiksi näkemistään asioista. Jussi Hermaja (vas.) kannusti tekemään kuntalaisaloitteita ja Yrjö Räsänen (sd.) kehotti nuoria kääntymään viranhaltijoiden puoleen. Mikko Meriläinen (kok.) taas muistutti, että yhdistystoiminta, kuten Nurmeksen Sepot, on nuorillekin mainio vaikuttamisalusta.

– Etsikää tuttavapiiristänne 18 vuotta täyttänyt, joka lähtisi ehdokkaaksi. Verkostoitumalla saatte ehdokkaanne vaaleissa läpi, Matti Kämäräinen (kesk.) sanoi ja viittasi kevään kuntavaaleihin.

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...
Niitä ei pääse pakoon. Vaikka välttelisi poliittista keskustelua ja polttaisi äänestysohjeet, vaalit löytävät tiensä jokaisen arkeen. Teiden varsille ...
Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...