Julkaistu 
Anu Saarelainen

Punamusta Median paikallislehdet kootaan yhden yhtiön alle

Fuusion jälkeen Pohjois-Karjalan Paikallislehdet oy kustantaa kuutta paikallislehteä. Fuusion jälkeen Pohjois-Karjalan Paikallislehdet oy kustantaa kuutta paikallislehteä.

Punamusta Media oyj vahvistaa Pohjois- ja Etelä-Karjalan paikallislehtikenttää merkittävällä fuusiolla. Vuoden 2021 huhtikuussa syntyvässä yritysten liittymässä kuusi paikallislehteä keskittyy yhden kustannusyhtiön alle. Yksi näistä fuusioituvista yrityksistä on Ylä-Karjala-lehteä kustantava Ylä-Karjala oy.

Outokummun Seutua ja Pielisjokiseutua kustantavan Pohjois-Karjalan Paikallislehdet oy:n lehtiperheeseen liittyvät Ylä-Karjalan lisäksi Lieksan Lehti, Pogostan Sanomat sekä Parikkalan-Rautjärven Sanomat. Kaikkia liittyviä lehtiä on aiemmin kustantanut oma erillisyhtiö. Yhtiöiden hallitukset ovat hyväksyneet sulautumissuunnitelmat kokouksissaan lokakuun alussa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Yhdistyvien yhtiöiden palveluksessa toimii 31 paikallislehtialan ammattilaista. Lehtien ilmestymiseen kustannusyhtiöiden fuusiolla ei ole vaikutusta, ja vahva paikallinen tekeminen säilyy lehtityössä jatkossakin. Ylä-Karjala-lehteä tehdään siis fuusion jälkeenkin tuttuun tapaan Nurmeksessa.

Fuusio mahdollistaa muun muassa mediamyynnissä nykyistä laajempia ja asiakaslähtöisempiä ratkaisuja. Samalla uudessa yhtiössä saadaan leveämpiä hartioita ja yhteistyön tuomia hyötyjä myös paikallislehtikenttää koskevaan digimurrokseen.

Fuusioituvat yhtiöt käyvät marras-joulukuun 2020 aikana yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisin ja taloudellisin perustein. Mahdolliset henkilöstövaikutukset koskevat enintään neljää henkilöä.

Vuonna 2007 perustetun Pohjois-Karjalan Paikallislehdet oy:n toimitusjohtajana jatkaa yhtiötä vuodesta 2013 johtanut Esa Nevalainen, joka on toiminut saman ajan myös Outokummun Seudun päätoimittajana. Outokummun Seudulle haetaan lähitulevaisuudessa uusi päätoimittaja. Nevalainen on aiemmin työskennellyt Karjalaisen aluetoimittajana Nurmeksessa.

Punamusta Media oyj:n omistuksessa ovat mediatoimialalla paikallislehtiyhtiöiden lisäksi sanomalehti Karjalainen sekä kaupunkilehti Karjalan Heili, joiden kustannusyhtiöt jatkavat toimintaansa ennallaan.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...
Niitä ei pääse pakoon. Vaikka välttelisi poliittista keskustelua ja polttaisi äänestysohjeet, vaalit löytävät tiensä jokaisen arkeen. Teiden varsille ...
Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...