Julkaistu 
Marianne Haverinen, Tuire Haverinen

Osalle senioreiden e-passin käyttäjistä tulee kiire – tili nollautuu vuodenvaihteessa

Tiina Meriläisen vetämässä sovelletussa allasjumpassa on parhaimmillaan yli 40 jumppaajaa. Moni heistä käyttää e-passia. Tuire Haverinen Tiina Meriläisen vetämässä sovelletussa allasjumpassa on parhaimmillaan yli 40 jumppaajaa. Moni heistä käyttää e-passia.

Viidennes senioreiden e-passin lunastaneista ei ole käyttänyt passista euroakaan. Vapaa-aikasihteeri Armi Laukkanen on asiasta harmissaan.

– Siihen nyt varmasti vaikuttaa tämä korona. En usko mistään muusta johtuvan, hän pohtii.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Passin on lunastanut 612 ihmistä, joista 124 ei ole hyödyntänyt passia lainkaan. Laukkasen mukaan moni on tyhjentänyt passin jo kokonaan, kun taas osa on käyttänyt vain muutaman euron. Kaikkiaan ladatuista rahoista on käyttämättä yli 46 000 euroa.

– Nyt syksyllä on taas pikkusen aktivoiduttu, mutta korona varmasti edelleen vaikuttaa. Osa ei uskalla mennä paikkoihin, joissa on muitakin läsnä.

Laukkanen muistuttaa, että vielä on loppuvuosi aikaa tyhjentää e-passia, kun vuodenvaihteessa tili nollautuu.

Ladattujen e-passien määrässä ei jääty kovin kauas kaupungin tavoitteesta. Tavoitteena oli saada 25 prosenttia 65–85-vuotiaiden ikäluokasta e-passin käyttäjiksi, kun nyt on tavoitettu vajaat 20 prosenttia.

– Ei tämä minusta kuitenkaan ole huono tulos, Armi Laukkanen toteaa.

Ensi vuonna senioreiden e-passia on tarkoitus jatkaa samalla tavalla kuin tänäkin vuonna, eli 25 euroa maksamalla saa käyttöönsä 200 euroa. Ensi vuodellekin rahaa budjetoidaan 150 000 euroa, jos talousarvioesitys menee valtuustossa läpi.

Kaupungin sovelletun allasjumpan vakiokävijät Raakel Turunen ja Mirja Närhi ovat olleet tyytyväisiä e-passiin. Turusen mukaan e-passi on hyvä kädenojennus kaupungilta vanhuksille.

– Alkuun oli epäluuloa, ettei e-passi olisi niin edullinen kuin aiempi seniorikortti. Mutta tässä saa itse valita, mihin rahan käyttää. Sijoitin heti kaiken tähän allasjumppaan, kun hotellilla oli se tarjous, Turunen kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Olisi hienoa, jos kuntavaaleissa ennakkoon äänestäneiden nurmeslaisten määrä ennustaisi myös lopullista äänestysvilkkautta, Nurmes kun on takavuosina ...
Niitä ei pääse pakoon. Vaikka välttelisi poliittista keskustelua ja polttaisi äänestysohjeet, vaalit löytävät tiensä jokaisen arkeen. Teiden varsille ...
Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...