Julkaistu 
Tuire Haverinen

Ensilumenlatu on mahdollisesti palaamassa Hyvärilään – Kaupunginjohtajan talousarvioesityksessä esitetään määrärahaa lyhennetylle ladulle

Ensilumenlatu tekovaiheessa Hyvärilässä lokakuussa 2018. Arkistokuva: Heikki Rissanen Ensilumenlatu tekovaiheessa Hyvärilässä lokakuussa 2018.

Ensilumenlatu löytyy jälleen Nurmeksen kaupungin ensi vuoden talousarvioesityksestä. Ladun on nostanut esitykseen kaupunginjohtaja Asko Saatsi, jonka talousarvioesitystä kaupunginhallitus on käsitellyt jo kaksi iltaa. Viimeinen käsittelykerta on maanantaina, jonka jälkeen esitys menee vielä valtuuston hyväksyttäväksi.

Esityksessä esitetään 30 000 euron määrärahaa lyhennetyn ensilumenladun toteuttamiseen Pielis-areenan taakse.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kilometrin pituinen latu tehtäisiin metsän suojaan Pielisen pintaa ylemmäs, jolloin se ei niin herkästi sulaisi. Ensilumenlatu on osa matkailupakettia, jonka olen esitellyt hallitukselle. Siihen kuuluu myös Tuulentien asfaltointi Bomballa ja Lystirinteeseen suunniteltu lähiliikuntapaikka, Saatsi kertoo.

Ensi vuoden talousarvio on jäämässä 580 000 euroa alijäämäiseksi, mutta vaikeampia vuosia on vielä edessä vuosina 2022 ja 2023. Vuonna 2022 alijäämä olisi jo 1,8 miljoonaa euroa ja vuonna 2023 3,2 miljoonaa euroa.

Saatsi toteaa, että tulevista vuosista ei pitäisi kuitenkaan olla huolissaan vaan valppaana ja osata elää ensi vuonna niukasti.

– Vuosina 2022 ja 2023 on kaikilla muillakin kunnilla vaikeaa. Varsinkin vuosi 2022 on erittäin haasteellinen, kun kuntien rahoitus vähenee tämän ja ensi vuoden koronan takia poukkoilevan rahoituksen jälkeen. Kuin olisi elänyt palkankorotuksen aikaa, ja vuonna 2022 palkankorotus loppuu, Saatsi kuvailee.

Alijäämästä huolimatta vuosikate on paranemassa ensi vuonna prosentuaalisesti 2,1 prosenttia eli 4,3 miljoonaan euroon. Kaupungin lainamäärä kasvaa 1,3 miljoonaa euroa, kun lainoja maksetaan pois 2,7 miljoonaa euroa, mutta nostetaan 4 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Hae sivuilta