Julkaistu 
Marianne Haverinen

Risukoista eroon ja järvimaisemat näkyviin – Nurmeksen kaupunki linjaa puistojen ja metsien hoidosta

Suuri osa kaupungin puistoalueista sijaitsee vanhan kauppalan alueella, jossa korostuvat palosolat ja koivurivistöt. Risto Kuittinen Suuri osa kaupungin puistoalueista sijaitsee vanhan kauppalan alueella, jossa korostuvat palosolat ja koivurivistöt.

Nurmeksen kaupungin metsien ja puistojen hoidosta ei ole tehty poliittisia linjauksia vuosiin. Edellinen metsänhoitosuunnitelma vanhentui jo vuonna 2014. Tilanne on johtanut siihen, että erityisesti keskusta-alueen puuston hoito on aiheuttanut eripuraa.

Nyt metsänhoitosuunnitelma on uusittu, ja keväällä laaditaan vielä erikseen hoitosuunnitelma puistoille ja puistometsille. Suunnitelmilla toivotaan rauhaa asian ympärille.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Kun nyt ei ole ollut tällaista voimassa olevaa määrittelyä, niin jokaisella alueella, missä toimitaan, ihmisillä on ollut vähän omat mielipiteensä. Toivon, että tällä saataisiin somekirjoittelua vähän vähemmäksi, sanoo tekninen johtaja Pasi Parkkinen.

Hän katsoo, että kaupunkirakennelautakunnan päätöksellä metsänhoitosuunnitelma on nyt kaupungin yhteinen näkemys. Se hyväksyttiin lautakunnassa keskiviikkona.

Parkkisen mukaan tauko hoitosuunnitelmien välillä näkyy pusikoituneessa katukuvassa. Rästihommia on tehty jo parin vuoden ajan, mutta se on Parkkisen mukaan "vasta alkusoittoa”. Toimenpiteillä on pyritty palauttamaan alueiden puistomaisuutta ja tuomaan viihtyisyyttä.

– On kaadettu isoja puita ja raivattu vesakoita pois. Sitä kautta on tarkoitus helpottaa alueilla liikkumista, ettei tarvitse kompastella kantoihin ja runkoihin.

Yksi pääpainopiste on ollut sisääntuloväylillä, joissa on avattu järvimaisemia. Sama on suunnitteilla Nurmeksen keskustassa ja Valtimon kirkonkylällä.

– Harjujen molemmilta puolin halutaan järvet näkyviin, Parkkinen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Näin kysyi eräs ystäväni, kun istuimme viime kesänä Nurmeksen ABC:llä odottamassa tilauksiamme. Olin muutama päivä aikaisemmin saanut tiedon, että oli...
Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...