Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Lapsiperheille kädenojennus – Kotihoidontuen kuntalisä lisättiin kaupungin talousarvioon

Kuvituskuva Arkistokuva: Mikko Makkonen Kuvituskuva

Ensi vuonna Nurmeksessa aiotaan maksaa kotihoidontuen kuntalisää lapsiperheille. Kuntalisä lisättiin yksimielisesti kaupunginhallituksen käsittelyssä ensi vuoden talousarvioon, joka menee vielä valtuuston hyväksyttäväksi.

– Kotihoidontuen kuntalisä tulee kertaluontoisena. Lapsiperheet ovat olleet korona-aikana tiukilla täällä, mistä muutamat vanhemmat ovat olleet yhteydessäkin minuun. Luulen, että tämä on perheille tarpeellinen, toteaa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Kämäräinen (kesk.).

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kuntalisä nousi esiin, kun Kämäräinen kyseli valtuustoryhmiltä ennen viime maanantain hallituksen kokousta, onko talousarvioon tiedossa muutosesityksiä. Veijo Karppinen (vas.) toi esiin kuntalisää. Hallituksessa kuntalisää esitti Jussi Hermaja (vas.) Tuula Rautiaisen (sd.) kannattamana. Kuntalisä oli käytössä Valtimolla ennen kuntaliitosta, ja Nurmeksessakin sitä on monet kerrat esitetty käyttöönotettavaksi.

– Lapsiperheitä pitäisi tukea ja huomioida enemmänkin nyt, kun on tämä koronakin. Olen pitänyt kuntalisää hyvänä, olisivat vain isompana panneet, Karppinen kommentoi.

Kuntalisälle varattiin budjetissa 96 000 euroa. Kämäräisen mukaan perheet saavat arvion mukaan summasta noin satasen kuussa, mutta määrä riippuu hakijoista.

Kommentoi

Hae sivuilta