Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jokela

Liisa viljeli tuhoja

Myrskytuuli kaatoi puun talon päälle Mähköntiellä Nurmeksessa. Myrskytuuli kaatoi puun talon päälle Mähköntiellä Nurmeksessa.

Liisa-myrsky riepotteli puita ja ajelutti palokuntaa torstain ja perjantain välisenä yönä. Nurmeksen paloaseman ylipalomies Janne Pelo kertoo, että palolaitoksen tietoon tuli Nurmeksessa noin puolenkymmentä puunkaatoa. Myös Valtimolla puunkaatoja tuli Pelon mukaan saman verran.

– Yksi autokatos lähti myös tuulen mukana, ja yksi mänty kaatui omakotitalon päälle, Pelo summaa yöllisen myrskyn tuloksia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Ylipalomies Pelo kertoo, että myrskytuuliin oli paloasemalla varauduttu etukäteen.

– Tehtävät saatiin aika ripeästi hoidettua, Pelo sanoo.

Myrsky katkoi myös sähköjä. PKS-sähkönsiirron häiriökartan mukaan Nurmeksessa oli pahimmillaan sähköttä 1420 asiakasta, Valtimolla oli sähköttä enimmillään 133 asiakasta.

 

Mähköntiellä Nurmeksessa mänty kaatui omakotitalon päälle, mutta henkilövahinkoja ei sattunut. Talossa asuva Tuula Karvonen toteaa, ettei siinä ollut lopulta sen kummempaa.

– Tuuli kovaa ja puu kaatui. Peltikatto oli ihan uusi, samoin tikkaat. Vielä en tiedä onko katossa isompia vaurioita, Kervinen harmitteli perjantaina myrskyn jälkeen.

Karvonen oli tyttärensä kanssa kahvittelemassa, kun puu kaatui talon päälle.

– Kyllä siinä aika iso rymähdys kävi. En sillä tavalla osaa panikoida, piti käydä ulkona katsomassa, että mitä tapahtui. Palokunta kävi tarkistamassa, että puu pysyy paikallaan yön yli. Tänään se on tarkoitus raivata pois, Karvonen kertoo.

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...
Tajusin vasta tänään, että tämä kalenterihan menee ihan nurinperin ja väärinpäin. Olen tässä höpissyt koristeista ja joulunrauhasta ja kuusista ja tie...