Julkaistu 
Tuire Haverinen

Lauantain tulipalo herätti huolta turvallisuudesta – "Eivät tulipalot välttämättä syty virka-aikana"

Sauna- ja autotallirakennus tuhoutui palossa. Kuvassa sammutustöissä on yksikönjohtaja Kimmo Antila. Nurmeksen paloasema Sauna- ja autotallirakennus tuhoutui palossa. Kuvassa sammutustöissä on yksikönjohtaja Kimmo Antila.

Porokylässä lauantai-iltana sattunut tulipalo on herättänyt huolta kuntalaisten turvallisuudesta Nurmeksessa. Hälytyksen tulessa olleesta sauna- ja autotallirakennuksesta tehnyt naapuri Anne Sirenius ihmettelee Facebookin Nurmes-ryhmässä sitä, kuinka palokunnan saapuminen paikalle kesti hänen mukaansa yli 15 minuuttia hälytyskeskukseen soitosta.

– Siihen nähden, että asumme noin kolmen kilometrin päässä palolaitoksesta, palokunnan saapuminen paikalle kesti hävyttömän kauan. Jos rakennuksessa olisi ollut ihmisiä, ei olisi voitu tehdä mitään, Sirenius toteaa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Sirenius huomauttaa, että hän ei arvostele palomiehiä tai pelastuslaitosta vaan vääriä päätöksiä.

– Palomiehet toimivat päätösten mukaan. Olen kuullut, että täällä ei ole päivystystä, mutta nyt asia vasta konkretisoitui ja tuli pelko siitä, miten joskus voi käydä huonosti tällaisessa tilanteessa. Jotain pitää kyllä tehdä. Eivät tulipalot välttämättä syty virka-aikana, Sirenius sanoo.

Ylipalomies Janne Pelon mukaan ensimmäinen paloauto lähti pelastuslaitokselta seitsemässä minuutissa hälytyksen saatuaan. Palopaikalla paloauto oli kymmenessä minuutissa ja 21 sekunnissa.

– Sammutustoimet aloitettiin heti, Pelo kertoo.

Nurmeksen paloaseman palomestarin Markku Holopaisen mukaan pelastuslaitos oli resursseihin nähden palopaikalla jopa etupainotteisesti. Tämänhetkisten määräysten mukaan Nurmeksessa ensimmäisen yksikön pitää olla lähdössä paloaseman ovista ulos 15 minuutissa.

– Valmiutta voi pitää kotoa hälytykseen lähteneiltä sivutoimisilta palomiehiltä erinomaisena suorituksena. Nurmeksessa ja Valtimolla porukat ovat yleensä koossa noin 5–10 minuutissa hälytyksestä, joten kohteen saavuttamiseen saattaa mennä helposti 15 minuuttia, Holopainen sanoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...