Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

"Harmitti nähdä tila tyhjillään" – Rissasen veljekset aloittavat kalansavustuksen uudelleen Rauhalassa

Tiistaina Elmo Salmela (vas.) asensi remontoiduissa tiloissa laitteita valmiiksi tuotantoa varten. Vieressä myhäilee Kari Rissanen. Anu Saarelainen Tiistaina Elmo Salmela (vas.) asensi remontoiduissa tiloissa laitteita valmiiksi tuotantoa varten. Vieressä myhäilee Kari Rissanen.

Yrittäjäveljekset Kari ja Hannu Rissanen aloittavat uudelleen kalansavustuksen Rauhalassa sijaitsevissa Nurmeksen Kalan entisissä tuotantotiloissa. Rissasten uuden yrityksen nimi on Nurmeksen Savukala oy.

– Harmitti nähdä tila tyhjillään, joten päätimme ostaa ne takaisin, toimitusjohtaja Kari Rissanen kertoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Uudessa yrityksessä työskentelevät myös Kari Rissasen tytär Anne Ikonen ja Hannu Rissasen poika Mikko Rissanen.

– Vastuuta on tarkoitus siirtää vähitellen uudelle polvelle, Kari Rissanen kertoo.

Savustamotilat on remontoitu ja laitteistoa on hankittu toiminnan käynnistämistä varten. Lisäksi toimistosiiven päätyyn on remontoitu tilat myymälälle, joka avataan perjantaina. Myyntiin on tulossa kalan lisäksi muutakin. 

– Tarkoitus on myydä laajasti tämän alueen lähituotteita, esimerkiksi marjatuotteita ja hunajaa. Tällaisena aikana lähituotteilla on varmasti kysyntää, Rissanen sanoo.

Pelkästään oman myymälän myyntiin uuden yrityksen toiminta ei toki nojaa. Rissasen mukaan Nurmeksen Savukalan tuotteita tulee myyntiin kauppoihin ja ravintoloihin laajasti sekä Pohjois-Karjalassa että Kainuussa.

– Kauppiaat ovat olleet hyvin kiinnostuneita tuotteistamme, Rissanen kertoo.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...