Julkaistu 
Henri Jokela

Kirkkokadun koulun oppilaat etsivät sponsoreita yhteisille polkupyörille – "Kuusi Jopoa jo ihan hyvä alku"

Pyörätelineissä olisi tilaa Jopoille. Panu Harinen, Silja Suhonen ja Nuppu Meriläinen tosin paljastavat, että pyörät säilytettäisiin muualla lukkojen takana. Henri Jokela Pyörätelineissä olisi tilaa Jopoille. Panu Harinen, Silja Suhonen ja Nuppu Meriläinen tosin paljastavat, että pyörät säilytettäisiin muualla lukkojen takana.

Kirkkokadun koulun kuudesluokkalaiset päättivät hankkia Jopo-polkupyörät koko koulun käyttöön. Opettaja Jarmo Huusko kertoo, että oppilaat ovat ottaneet kirjeitse yhteyttä yli 30 yritykseen, voisivatko ne sponsoroida polkupyörien hankintaa. Tällä hetkellä kuudesluokkalaiset ovat keränneet varat kuuteen pyörään, mutta tavoitteena olisi saada rahaa kymmeneen Jopoon. Pyörien mukana tulevat myös pyöräilykypärät.

– Heti kun saamme tarvittavat rahat, teemme Jopoista tilauksen, Huusko sanoo.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tuliterät pyörät tulisivat oppilaiden koulupäiväaikaiseen käyttöön.

– Meidän luokallamme on Lieksantien varrella lämpölaitoksen lähellä oma kasvimaa, jonne pyörillä voisi koulusta ajaa kasvimaata hoitamaan. Pyörillä voisi ajaa myös liikuntatunneille Hyvärilään ja pyöriä käytettäisiin muihinkin koulun retkiin. Polkupyörät toisivat säästöä linja-autokuluihin ja olisivat samalla ilmastoteko, Huusko sanoo.

Kuudesluokkalaiset Silja Suhonen ja Nuppu Meriläinen muistuttavat, että kaikilla ei ole mahdollisuutta käyttää omaa pyörää esimerkiksi kasvimaalle kulkemiseen ja pyörät ovat kaikkien koululaisten, eivät vain heidän oman luokkansa käytössä.

Oppilaat kertovat, että kirjeet kirjoitettiin koneilla ja kaikki kirjeet allekirjoitettiin itse käsin. Silja lisää, että hakemuskirjeiden laatimisesta oli heillä jo aiempaa kokemusta.

– Luokkaretkeä rahoitettiin hieman saman tyylisesti aiemmin, Silja sanoo.

Oppilaat miettivät, että yritykset eivät ole lähteneet Jopojen hankintaan mukaan ihan niin hyvin kuin olisi toivottu.

– Ei ihan niin hyvin, kun niin moneen yritykseen kuitenkin on otettu yhteyttä, Nuppu sanoo.

– Toisaalta, on kuusi Jopoa jo ihan hyvä alku, Panu Harinen muistuttaa.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...