Julkaistu    |  Päivitetty 
Tuire Haverinen

Siun sote suosittaa yli 50 hengen yleisötilaisuuksien kieltämistä – Valtimon Marrasmyyjäiset jo peruttu

Lauantain Jouluiset Marrasmyyjäiset on peruttu. Kuva on vuodelta 2018, jolloin Valtimo-talossa järjestettiin Marrasmessut. Arkistokuva: Tuire Haverinen Lauantain Jouluiset Marrasmyyjäiset on peruttu. Kuva on vuodelta 2018, jolloin Valtimo-talossa järjestettiin Marrasmessut.

Siun soten alueellinen tilannekuvatyöryhmä suosittelee yli 50 henkilön yleisötilaisuuksien kieltämistä määräajaksi. Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöstä asiasta odotetaan tänään perjantaina.

– Työryhmässä sekä viranomaisten että alueen elinkeinoelämän edustajat olivat varsin yksimielisiä siitä, ettei alueellamme ole varaa riskinottoon. Joensuun epidemiatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa, ja valtakunnallinen tilanne näyttää huolestuttavammalta päivä päivältä, perustelee työryhmän puheenjohtaja, toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Suosituksen seurauksena lauantain Jouluiset Marrasmyyjäiset Valtimo-talolla on peruttu. Tapahtumaa oli järjestämässä LC Valtimo. Muiden joulunavaustapahtumien kohtalosta Nurmeksessa ja Valtimon pitäjässä ei ole vielä tietoa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on antanut kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville alueille ohjauskirjeen, jossa painotetaan riittäviä ennakoivia toimia epidemian leviämisen ehkäisemiseksi.

Joensuussa on varmistunut eilen torstaina jälleen kahdeksan uutta tartuntaa. Lisäksi Lieksassa on todettu viime päivien aikana uusia tartuntoja. Tapauksiin liittyy myös mahdollisia altistumisia ravintoloissa, joista kaikkia henkilöitä ei voida nimetä ja tavoittaa henkilökohtaisesti. Altistumispaikat on koottu Siun soten verkkosivuille www.siunsote.fi/koronaviruksen-altistumispaikat.

Samaan aikaan samassa paikassa olleita henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan ja ottamaan lievissäkin oireissa yhteyttä terveydenhuoltoon. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos se on henkilölle mahdollista.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...