Julkaistu 
Tuire Haverinen

Nurmes-palkinto karjalaisaktivisti Paavo Harakalle – "Vielä on paljon asioita, jotka eivät ole toteutuneet"

Valtuuston puheenjohtaja Anni Savolainen laittamassa kukkia Paavo Harakan Nurmes-palkintona saamaan maljakkoon. Taustalla on kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Kämäräinen. Tuire Haverinen Valtuuston puheenjohtaja Anni Savolainen laittamassa kukkia Paavo Harakan Nurmes-palkintona saamaan maljakkoon. Taustalla on kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Kämäräinen.

– Ei ole kuin pari liuskaa, nauratti kunnallisneuvos ja karjalaisaktivisti Paavo Harakka valtuustoa torstai-iltana valmistautuessaan pitämään kiitospuhettaan.

Kiitoksen aiheena oli se, että kaupunki myönsi tämän vuoden Nurmes-palkinnon Harakalle. Palkinnon saajasta päätti kaupunginhallitus lokakuun lopussa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Perusteluissa todetaan, kuinka Harakka oli keskeisessä roolissa Bomban talon saamisessa ja rakentamisessa Nurmekseen, mistä hän myös kertoi itse puheessaan. Harakka mainitsi, kuinka hän oli 1960-luvulla 19-vuotiaana nähnyt ensimmäisen kerran kuvan Bomban talosta.

– Omat kuvat jäivät rajan taakse. Ylä-Valtimon kauppias Juho Koivunen näytti kuvaa, että tällainen talo pitää rakentaa tänne, Harakka kertoi.

Palkinnon perusteluissa todettiin myös, kuinka Harakka on vaikuttanut merkittävästi omalla työllään karjalaisuuden ja karjalan kielen säilyttämiseen Nurmeksessa. Hän on muun muassa toiminut lasten laulujen ja runojen kokoajana. Lisäksi hän on kunnostautunut näkyvästi ja vaikuttavasti kotiseututyössä Valtimon ja Suojärven osalta.

Harakka totesi kuitenkin, että vielä on paljon asioita, jotka eivät ole toteutuneet. Esimerkiksi karjalan kielen ja kulttuurin keskus -hanke on jäänyt toteutumatta.

– Vetoan valtuustoon, että karjalan kielen ja kulttuurin keskusta vielä tutkittaisiin. Sellainen puuttuu täältä, ja nyt kun on myönteinen kausi menossa, Pohjois-Karjalan Osuuskauppakin on osoittanut kiinnostusta karjalaisuuteen, Harakka totesi.

Nurmes-palkinto jaetaan tunnustuksen osoituksena sille henkilölle, yhteisölle tai laitokselle, joka samana tai sitä lähinnä edeltävänä vuonna on toiminut ansiokkaimmin Nurmeksen kaupungin talous-, elinkeino- tai yhteiskuntaelämän hyväksi tai muulla tavoin on merkittävimmin vaikuttanut Nurmeksen kaupungin kehitykseen. Nurmes-palkintona myönnetään Paula Härmän tekemä maljakko. Palkinnon saaja saa myös kiertopalkintona ison kivikarhun haltuunsa siihen saakka, kunnes palkinto jaetaan seuraavan kerran.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Kun olin vähän nuorempi, haaveilin aika ajoin siitä, millaista olisi asua yksin. Kun näin sisustuslehdessä kauniin olohuoneen, päätin, että minulle tu...
Kunnon kohottaminen, töissä skarppaaminen vai uuden harrastuksen aloittaminen? Uudenvuoden tiimellyksessä nousee melkein väkisin ajatus siitä, että jo...
Kylläpä tämä joulukuu ja joulukalenteri on mennyt taas nopeasti. Viimeistä luukkua viedään niin, että tämä hirvipoika on jo hieman haikeanakin, kun tä...