Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen

Korona ei peru joulunavausta - Nurmeksessa tapahtumia saa järjestää

Joulukulkueessa kannattaa tänä vuonna käyttää maskia. Marianne Haverinen Joulukulkueessa kannattaa tänä vuonna käyttää maskia.

Joulunavaustapahtumat toteutuvat Nurmeksen kauppatorilla ja Valtilmon keskustassa lähes suunnitellusti, vaikka eilen tuli tieto siitä, että Siun sote suosittaa yli 50 henkilön tapahtumien kieltämistä. Perjantaina iltapäivällä tulleen Itä-Suomen aluahallintoviraston päätöksen mukaan sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yli 20 henkilön yleisötilaisuudet kielletään Joensuussa, Lieksassa ja Kontiolahdella. Kielto ei koske siis Nurmesta. 

– Melkoinen kuhina on tänä aamuna ollut, ja tilanne on ollut jännittävä. Olemme kuitenkin saaneet aluehallintovirastolta luvan tapahtuman pitämiseen, iloitsee joulunavausta järjestävän työryhmän jäsen, yrittäjä Outi Lipponen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Lions Club Valtimo on ilmoittanut, että lauantaiksi suunnitellut Marrasmyyjäiset on peruttu. Keskuskadulla jouluista ohjelmaa on kuitenkin lauantaina luvassa suunnitelmien mukaisesti.

Nurmeksessa joulunavaus alkaa sunnuntaina joulukulkueella, joka lähtee evankelisluterilaisen kirkon portailta ja etenee torille.

– Kulkueessa maskeja on käytettävä. Ylä-Karjalan karaokekerho, joka kulkuetta vetää, ohjeistaa ja jakaa maskeja, Lipponen kertoo.

Kauppatorilla on luvassa joulupuuroa ja jouluista ohjelmaa. Myös siellä suositellaan maskien käyttämistä ja turvavälien pitämisestä muistutellaan. Joulupuuron jakelu on eriytetty useisiin pisteisiin, jotta ruuhkia ei pääsisi syntymään.

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...
Yksinäisyys on aihe, josta en kovin mielelläni kirjoittaisi. Se tuntuu liian raskaalta ja, no, yksityiseltä asialta. Olisi ehkä helpompaa kirjoittaa e...