Julkaistu    |  Päivitetty 
Anu Saarelainen, Risto Kuittinen

Kuvagalleria: Joulunavaus veti väkeä niin Nurmeksen kauppatorille kuin Valtimollekin

Joulupukki jakoi karkkia lapsille kauppatorilla sunnuntaina. Mukana oli myös poro. Anu Saarelainen Joulupukki jakoi karkkia lapsille kauppatorilla sunnuntaina. Mukana oli myös poro.

Joulunavaus veti sunnuntaina väkeä Nurmeksen kauppatorille. Tapahtuman järjestäminen ei ollut itsestäänselvyys, koska maakuntaan oli vielä perjantaina odotettavissa tapahtumien järjestämiseen liittyviä rajoituksia pahentuneen koronatilanteen vuoksi.

Joulunavausta järjestäneen työryhmän jäsen Outi Lipponen iloitsi siitä, että tapahtuman pitämiseen saatiin lupa. Kauppatorin joulunavausohjelma vietiin läpi suunnitelmien mukaisesti. Lipposen mukaan tapahtuma onnistui hyvin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Ihmiset ovat olleet iloisella mielellä, hän sanoi.

– Täällä näkyy olevan paljon kilttejä lapsia. Kaikille on tulossa joululahjoja, joulupukki lupasi tähyillessään yleisöä torilavalta.

Joulunodotus pääsi alkamaan Valtimollakin. Valtimo-talon Marrasmyyjäisten peruunnuttua Keskuskadun tapahtuma nousi lauantaipäivän tähdeksi, vaikka suurta markkinahumua ei päästykään näkemään.

– Tämä oli nyt uudenlainen kokemus, josta on hyvä lähteä rakentamaan uutta. Olen saanut nyplättyä irti ihmisistä jatkosuunnitelmia ensi vuoteen. Mietitään ohjelmapuolta lisää, arvioi Valtimon Kehittäjät ry:n puheenjohtaja Päivi Härkin.

Apteekin torilla oli puolenkymmentä paikallista myyjää, ja lauluesityksiä tarjosivat Valtimon tyttökuoro ja Syke-kuoron tonttutyttöryhmä. Lisäksi päivän aikana järjestettiin kaunein joulukuusi -äänestys. Joulupukki kierteli myös Valtimolla. Karkkia pukilta saivat muun muassa Marika ja Veera Turpeinen, Nea Kärkkäinen ja Nean äiti Outi Hartikainen. Karkit saatuaan lapset miettivät, minneköhän joulupukki lähti.

– Ei ainakaan Korvatunturille, koska se oli vale-pukki, Veera tiesi.

Kuvat: Anu Saarelainen (Nurmeksen kauppatori), Risto Kuittinen (Valtimo)

Oikaisu, 2.12.2020: Kuvagallerian kuvatekstissä oli nimivirhe. Kuvassa ollut Aspa-koti Kotiharjun asukas on nimeltään Soini Nevalainen, ei Toini.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...