×

Huomautus

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/2453

Julkaistu 
Tuire Haverinen

Joulukuun tapahtumat peruuntumassa – Itä-Suomen aluehallintovirasto kieltää yli 50 henkilön kokoontumiset

Nurmeksen Mobilistien joulumyyjäiset joudutaan todennäköisesti perumaan. Kuva on viime vuodelta. Arkistokuva: Risto Kuittinen Nurmeksen Mobilistien joulumyyjäiset joudutaan todennäköisesti perumaan. Kuva on viime vuodelta.

Suurin osa joulukuun tapahtumista todennäköisesti peruuntuu. Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu alle 50 henkilöä, voidaan järjestää, jos niissä voidaan varmistaa turvallisuus noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n syyskuussa antamaa ohjetta.

Päätös koskee kaikkia Itä-Suomen avin toimialueen kuntia eli siis Nurmestakin. Joensuussa, Lieksassa ja Kontiolahdella on edelleen sunnuntaihin asti voimassa viime perjantaina annettu määräys, jossa kielletään yli 20 hengen yleisötilaisuuksien pitäminen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Määräys astuu voimaan huomenna keskiviikkona, ja se on voimassa 1. tammikuuta asti.

Nurmeksessa ja Valtimon pitäjällä suunniteltujen tapahtumien kohtalosta ei ole vielä tietoa. Suunnitteilla on ollut ainakin Nurmeksen Joulumusiikin konsertteja, seurakunnan tilaisuuksia ja Nurmeksen Mobilistien joulumyyjäiset Pielis-areenalla. Nurmeksen Seppojen tanssijaoston ensi viikonlopun tanssinäytös on jo peruttu.

Avi perustelee päätöstään sillä, että epidemiatilanne on edelleen kiihtynyt viime viikkojen aikana koko maassa ja että koronan leviämisen estämisen ennakointi on nyt tärkeää. Ihmiset liikkuvat alueiden välillä paljon, ja myös etenkin suurempiin tapahtumiin usein saavutaan eri puolilta maata. Kokoontumisiin liittyvät riskit ovat liian suuret ja rajoitustoimet ovat välttämättömiä.

Päätöksessään avi on ottanut huomioon myös sairaanhoitopiirien alueellisten Covid-19-yhteistyöryhmien näkemykset, jotka puoltavat uusia rajoituksia.

Avi kertoo seuraavansa tilannetta tarkasti. Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, avi arvioi kokoontumisia koskevaa rajoituspäätöstä uudestaan.

Kuvagalleria

{gallery}2453{/gallery}

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...