Julkaistu 
Anu Saarelainen

Antti-patsas Makuvankkurille – Pohjois-Karjalan paikallislehdet osoittivat arvostustaan lähiruualle

Paikallislehtikerhon puheenjohtaja Anu Saarelainen luovutti Antti-patsaan Teemu Virrantalolle Juuassa. Esa Nevalainen Paikallislehtikerhon puheenjohtaja Anu Saarelainen luovutti Antti-patsaan Teemu Virrantalolle Juuassa.

 Pohjois-Karjalan paikallislehtikerho on tänä vuonna antanut vuosittaisen tunnustuksensa eli maakunta-Antin polvijärveläiselle Teemu Virrantalolle. Virrantalo tunnetaan lähiruokamyymäläauto Makuvankkurista ja lähiruokaverkkokaupasta.

– Näemme sinun toiminnassasi paljon yhtymäkohtia paikallislehtien toimintaan. Sinullekin paikallisuus on itsestäänselvyys. Uskot paikalliseen tekemiseen. Välittämällä lähiseudun tuotteita kuluttajille olet vahvistamassa paikallisyhteisöjä ja paikallistaloutta. Omilla teoillasi olet myös osa ruuasta käytävää keskustelua, sanoi paikallislehtikerhon puheenjohtaja Anu Saarelainen luovuttaessaan palkintoa Virrantalolle Antin päivänä Juuassa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Antti-patsas on annetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on näkyvästi edistänyt paikallislehden ja paikalliskulttuurin asiaa. 

Virrantalo itsekin kokee, että yhtymäkohtia paikallislehtien ja hänen yritystoimintansa välillä on paljon nimenomaan paikallisuuden arvostamisessa.

– Yksi yhtymäkohta on myös se, että kaukainen esi-isäni toi itäsuomalaista sanastoa valtakunnalliseen tietoisuuteen Turussa 1800-luvulla ilmestyneen Wiikko-Sanomat-lehden kautta. 

Makuvankkurilla on myynnissä noin 40 pientuottajan tuotteita eri puolilta Pohjois-Karjalaa. Uutena ideana on viedä lähiruokaa Kolin alueen mökkimatkailijolle. 

Virrantalo uskoo, että kysyntää lähiruokapalvelulle on erityisesti joulun aikaan, kun eteläsuomalaisia tulee viettämään joulua Kolin maisemiin. Ennalta tilatut paketit toimitetaan mökkien oville. 

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...