Julkaistu 
Henri Jokela

Lapsiperheille suunnattu joululahjakeräys onnistui yli odotusten – pukinkontti täyttyi leluista, kirjoista, sukista ja lahjakorteista

Joululahjakeräys ylitti Henna-Riikka Saarikosken ja Pauli Sorsakarin odotukset. Henri Jokela Joululahjakeräys ylitti Henna-Riikka Saarikosken ja Pauli Sorsakarin odotukset.

Yritykset ja yhteisöt ovat Nurmeksessa perinteisesti jo useana vuonna lahjoittaneet jouluisia lahjakortteja jaettavaksi apua ja tukea tarvitseville lapsiperheille Siun soten perhe- ja sosiaalipalvelujen kautta. Tänä vuonna Nurmeksessa mukaan tulivat myös joululahjapaketit, kun Mannerheimin lastensuojeluliiton Nurmeksen ja Valtimon yhdistykset järjestivät joululahjakeräyksen. Valtimolla joululahjakeräyksiä on järjestetty jo aiemmin.

– Valtimoltakin tuli yrityksiä mukaan lahjakorttien lahjoittamiseen. Myös pieniä yrityksiä ja yhdistyksiä osallistui lahjakeräykseen, mikä on todella ihana juttu, sanoo Siun soten sosiaaliohjaaja Henna-Riikka Saarikoski.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Saarikoski ja ohjaaja Pauli Sorsakari laskeskelevat, että lahjakortteja jouluiloa tuomaan tulee eri yrityksiltä vuosittain noin sata. Joululahjoja on saapunut tähän mennessä jo yli 400.

Lahjakeräykseen tulleista paketeista löytyy Saarikosken mukaan hyvin monenlaista tarpeeseen tulevaa tavaraa, jotka varmasti ilostuttavat perheitä. Sorsakari kiittelee, että lahjojen joukossa on sopivia lahjoja niin pikkulapsille kuin nuorillekin.

– Laidasta laitaan. Leluja, kirjoja, pelejä, itse neulottuja sukkia, säärystimiä ja lapasia. Elokuvalippujakin on lahjoitettu sekä lahjakortteja kenkäkauppaan ja parturiin, Saarikoski luettelee.

Joskus avun vastaanottaminen voi kuitenkin olla vaikeaa, eikä vastaanottaja välttämättä itse koe olevansa oikeutettu apuun.

– Ketään ei pakoteta ottamaan lahjaa vastaan. Osa ihmisistä toteaa, että kiitos, mutta lahjan voisi antaa jollekin, joka tarvitsee sitä enemmän, Saarikoski miettii.

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...