Julkaistu    |  Päivitetty 
Henri Jokela

Hyvän joulun toivotus Suomen lapsille julkaistiin netissä – Lauluosuudet kajautettiin täysillä

Hyvän joulun toivotus Suomen lapsille kuvattiin Nurmeksen kirkossa. Kuva on kuvakaappaus videosta. Janne Airaksinen Hyvän joulun toivotus Suomen lapsille kuvattiin Nurmeksen kirkossa. Kuva on kuvakaappaus videosta.

Nurmeksen alakoulujen perinteinen Hyvän joulun toivotus Suomen lapsille toteutettiin tänä vuonna poikkeusjärjestelyin. Normaalin live-esiintymisen asemasta tervehdys taltioitiin videolle ja julkaistiin Youtubessa Nurmeksen evankelisluterilaisen seurakunnan Kasvatus-kanavalla. Voit katsoa videon tämän jutun lopusta tai tästä linkistä.

Hyvän joulun toivotuksen kajauttivat eetteriin Porokylän koulun kolmasluokkalaiset. Videon kuvasi ja koosti opettaja Janne Airaksinen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Joulutervehdyksen teossa mukana olleet kolmasluokkalaiset Ada Haapalainen ja Onni Kairikko tuumaavat tapahtuman olleen hyvin erilainen kokemus aiempiin verrattuna.

– Se oli outoa, kun ei ollut katsojia. Oli vain tyhjät penkit, Onni sanoo.

Ada kertoo, että videon kuvaaminen vaati myös monta ottoa.

– Piti kuvata joka paikasta. Ei voinut vain kuvata koko ajan yhdestä kohtaa.

Tervehdyksen kuvaamiseen meni Onnin ja Adan muistin mukaan noin kaksi tuntia. Molemmat pitivät tervehdyksen tekemistä oikein mukavana juttuna.

– Oli mukavaa. Erilainen koulupäivä, Onni ja Ada sanovat yhteen ääneen.

Lapset kertovat, että laulettavina kappaleina olivat muun muassa Joulupuu on rakennettu, Tulkoon joulu ja Joulu saapuu jokaiselle. Ja kuten pitääkin, lauluosuudet annettiin lasten mukaan palaa täydellä äänenvoimakkuudella.

Oikaistu ti 15.12. klo 16.10: Toinen haastatelluista on Onni Kairikko, ei Olli Kairikko.

Media

Kommentoi

Hae sivuilta

Uusimmat blogikirjoitukset

Katselin valokuvia lastenlasten koulujen kevätjuhlista. Rehtori ja luokanvalvoja kättelevät uudet ylioppilaat, luokanvalvoja kiertää peruskoulunsa pää...
18 ikävuotta, vastuullinen ja itsenäinen? Vai jotain aivan muuta? Aikuisuus on yleinen, mutta varsin abstraktiksi jäänyt käsite kielessämme. Päädyin p...
Olen tällä hetkellä ikään kuin lomalla. Minulla on kyllä vielä muutama päivä etäluentoja ennen virallista pääsiäislomaa, mutta ajatukseni ovat jo loma...